CRNA sreda na putevima u Srbiji - tri saobraćajne nesreće odnele su četiri žrtve. Najpre su u stravičnom udesu, koji se oko 6.30, pod još nerasvetljenim okolnostima, dogodio na Ibarskoj magistrali, poginuli rođaci Selmin Halilović (28) i Erdan Husković (18) iz Rožaja u Crnoj Gori, dok je četrdesetdevetogodišnja Neima Halilović, Selminova majka, zadobila teške povrede opasne po život.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je "golf" crnogorske registracije, kojim je upravljao Selmin, krećući se od Kraljeva prema Preljini prilikom preticanja kamiona direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika "Vihor", koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Vozač i Erdan, koji je bio na zadnjem sedištu, na mestu su preminuli, dok je Neima, koja se nalazila na mestu suvozača, sa teškim povredama sanitetskim vozilom hitno prevezena u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu. Kako saznajemo u ovoj ustanovi, posle operacije žena će zbog ozbiljnosti povreda biti prebačena u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.

PROČITAJTE JOŠ - Dvoje poginulo u „golfu“, treća osoba kritično: Kobno preticanje na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva (FOTO, VIDEO)

Niko od putnika iz autobusa srećom nije povređen, a iako će više okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila biti poznato nakon istrage, pretpostavlja se da je glavni uzrok neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle. Zbog uviđaja i udesa, saobraćaj je na ovoj deonici magistrale bio u višesatnom prekidu i odvijao se alternativnim putnim pravcima.

Mesto nesreće u kojoj su nastradala dvojica mladića


ROŽAJCI ŽALE SELMINA I ERDANA, MOLE SE ZA NEIMU

ROŽAJCI su u sredu zanemeli posle vesti o smrti njihovih mladih sugrađana Selmina Halilovića i Erdana Husovića (na slici) u mestu Tavnik. Žaleći mladiće, Rožajci se mole i nadaju da će lekari uspeti da spasu Selminovu majku Neimu, koja je u nesreći teško povređena.

- Eto, ugasiše se dva mlada života - nevoljno priča jedan Rožajac. Njih dvojica su braća, Selmin se bavio preradom drveta, a Erdan je bio srednjoškolac. Teško su, ali časno živeli... Krenuli su zorom za Beograd, gde je Neima imala zakazan lekarski pregled.

U Rožajama će, po rečima predsednika Opštine Rahmana Husovića, biti proglašen dan žalosti, a još se iščekuje informacija o tome kada će biti dopremljena tela nastradalih. Rožajci, posebno oni mlađi, su se na društvenm mrežama opraštali od svojh mladih sugrađana.