KRALjEVO – U teškom saobraćajnom udesu koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodio u sredu rano ujutro, oko 6.30, u mestu Tavnik na Ibarskoj magistrali, na deonici puta Kraljevo-Preljina, poginuli su rođaci S.H.(28) i E.H.(18) iz Rožaja u Crnoj Gori, dok je četrdesetdevetogodišnja N.H., takođe iz Rožaja, zadobila teške povrede i kako saznajemo, nalazi se u životnoj opasnosti.


Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je „golf“ crnogorske registracije kojim je upravljao S.H., krećući se prema Preljini prilikom preticanja kamiona kraljevačke registracije direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika „Vihor“ koji je dolazio iz suprotnog pravca.


Vozač S.H. i E.H. koji je bio na zadnjem sedištu na mestu su preminuli, dok je N.H. koja se nalazila na mestu suvozača sa teškim povredama sanitetskim vozilom hitno prevežena u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu. Kako saznajemo u ovoj ustanovi, posle operacije žena će zbog ozbiljnosti povreda biti prebačena u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu.


PROČITAJTE JOŠ: Udes kod Kraljeva, ima poginulih: Preticao kamion i udario u autobus

Niko od putnika iz autobusa srećom nije povređen, a iako će više okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila biti poznato nakon istrage, pretpostavlja se da su glavni uzroci neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle.


Zbog uviđaja i udesa saobraćaj je na ovoj deonici magistrale bio u višesatnom prekidu i odvijao se alternativnim putnim pravcima.


Foto: G. Šljivić

Foto: G. Šljivić