Novo veštačenje mobilnog telefona uhapšenog Predraga Koluvije odloženo je za 17. januar zbog nemogućnosti njegovog branioca da prisustvuje, što je obavezno po zakonskim procedurama“ kaže u izjavi za „Novosti“ načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Policija je poslednjeg dana 2019. godine dobila nalog Tužilaštva za organizovani kriminal za novo veštačenje Koluvijinog telefona, ovoga puta u sklopu provera krivične prijave koju je potpredsednik SNS-a Miloš Vučićević podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja.

„Preduzeli smo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti čim smo dobili naredbu Tužilaštva. Veštačenje telefona trenutno ne možemo izvršiti, jer nas je Koluvijin branilac obavestila da neće biti u mogućnosti da istom prisustvuje do 17. januara“ kaže Kovačević, napominjući da su to obavezne procedure koje se moraju poštovati, kako kasnije niko ne bi mogao dovoditi u pitanje valjanost dokaza.

Pročitajte još - U rutinskoj kontroli su zaustavili beli "audi A8", a onda je usledio šok: Zbog falsifikovane legitimacije MUP i blinkera došli do četiri tone marihuane! (VIDEO)

Prvo veštačenje, u prisustvu Koluvijine advokatice, policija je obavila u sklopu same istrage o uzgoju marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“, s obzirom da su funkcioneri Saveza za Srbiju javno iznosili optužbe da je osumnjičeni Koluvija pozivao predsednikovog brata Andreja Vučića odmah nakon hapšenja. Po završetku analiziranja Koluvijinog mobilnog telefona, ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je 30. novembra na konferenciji da je utvrđeno da je reč o potpunim izmišljotinama opozicije.

Predrag Koluvija Foto "Tviter"

Tužilaštvo je policiji sada naložilo novo veštačenje u sklopu ispitivanja navoda iz prijave koju je Vučević podneo 7. decembra prošle godine protiv Aleksandra i Andreja Vučića, a u kojoj traži da se nadležni organi izjasne povodom svih optužbi koje je opozicija na njihov račun iznosila u ovom slučaju.