Ponovljeno suđenje za Luku Beograd: Optuženi iznose završne reči

J. D. Lj.

09. 12. 2019. u 22:08

Поновљено суђење за Луку Београд: Оптужени износе завршне речи

Foto N.Fifić

Odbrana, sa druge strane, smatra da nema dokaza za krivicu optuženih

IZNOŠENjEM završnih reči tužilaštva i advokata odbrane u ponedeljak je u Specijalnom sudu u Beogradu formalno okončan ponovljeni postupak koji se vodi protiv Predraga Bubala, bivšeg ministra privrede i još sedmoro optuženih za navodnu zloupotrebu položaja, prilikom prodaje akcija "Luke Beograd" firmi Milana Beka 2005. godine po nižoj ceni od tržišne.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal je u završnoj reči rekao da smatra da su navodi iz optužnice "dokazani" i zamolio sud da optužene oglasi krivim i izrekne im kazne. Odbrana, sa druge strane, smatra da nema dokaza za krivicu optuženih.

- Nema dokaza da je bilo ko u ovom predmetu oštećen, te onda nema ni krivičnog dela. Zato je i jedina moguća presuda, kao i u prethodnom postupku - oslobađajuća - rekao je Bubalov branilac, advokat Zoran Ateljević.

Pročitajte još - Posle višegodišnjeg sudskog procesa: "Luka Beograd" se seli na ovu lokaciju

I ostali advokati optuženih dele isto mišljenje. Svi stoje iza svojih, u ranijem postupku datih završnih reči i od suda opet traže isto - da njihovi klijenti budu oglašeni nevinim.

Suđenje se nastavlja u sredu, kada bi završne reči trebalo da daju optuženi, kao i Milan Beko, koji je u ovom postupku oštećena strana i koji se, kao i njegov advokat, u ponedeljak nije pojavio u sudu jer se nalaze na službenom putu. Biznismen je tokom svedočenja u sudu rekao da mu je kupovina "Luke" bio jedan od najgorih poslova u životu i da se zato pokajao.

APELACIJA

PREDRAG Bubalo, Miodrag Đorđević, Goran Mrđa, Aleksej Misailović, Aleksandar Gračanac, Jasmina Dragutinović, Miroslava Drobac i Dušan Kosovac, prvostepenom presudom Specijalnog suda u Beogradu, u decembru 2017, oslobođeni su krivice. Ovu odluku je ukinuo Apelacioni sud jer je "nejasna" i naložio ponavljanje suđenja, koje je sad dovedeno do kraja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki-Zg

10.12.2019. 06:18

To se zove :Ujo vuk magare ,ništa od toga .Tako su Dosovci privatizirali-ukrali svuda po Srbiji sve na čemu se moglo zaraditi .