IAKO je u istrazi priznao da je svoju ženu Slavicu Ludman (47) polio benzinom i zapalio, Karolj Ludman (58), iz Mola, u petak na saslušanju u Višem sudu u Subotici demantovao je svoje reči.

Viši javni tužilac Branislav Rankov jasno je naveo da se Ludman tereti za teško ubistvo, koje se dogodilo 28. maja, i da je priznao navode optužnice. Osumnjičeni je pred sudskim većem izjavio da ne priznaje delo koje mu se stavlja na teret, kao i da je Slavicu voleo i da su 25 godina bili u skladnom braku.


PROČITAJTE JOŠ: Ubica iz Mola priznao da je zapalio ženu zbog neverestva

- Primetio sam da sve češće kuca poruke i počeo da istražujem. Onda sam u njenom telefonu pronašao brojne prepiske i fotografije sa drugim muškarcem. Priznala mi je i obećala da će prekinuti svaki kontakt sa njim - rekao je sudijama Ludman. - Kobne noći mi je bilo jako loše i uzeo sam insulinsku terapiju. Ona nije ispuštala telefon iz ruku. Kada sam je zamolio da mi pomogne, jer mi nije bilo dobro, posvađali smo se i ona mi je rekla da joj je preko glave mog šećera i zdravlja, da se pakujem i odem iz kuće.

Posle žučne svađe, Ludman je iz automobila uzeo kanister od pet litara benzina i vratio se do kreveta u kom je ležala njegova supruga.

- Bacio sam kantu na krevet i upalio upaljač. Kanta je eksplodirala i počela je da gori vatra - dodaje Ludman. - Meni je plamen zahvatio desnu stranu tela, a ona je pokušala da izađe kroz prozor, ali je zavesa već gorela. Pala je, pokušao sam da je izvučem, ali nisam uspeo. Vatra je bila strašna.

Ovim svojim iskazom Ludman demantuje ono što je prvobitno rekao - da je otišao u Adu da kupi benzin i zapali i nju i sebe, jer je situacija u kojoj žive bila neizdržljiva.

- Kada sam to izjavio, bio sam u šoku. Ničega se nisam sećao, samo su mi njena i slika našeg sina bile pred očima - u suzama je pričao osumnjičeni. - Nisam ubica!


PROČITAJTE JOŠ:
NOVI DETALjI TRAGEDIJE U MOLU: Posvađali se zbog insulina

SIN ODBIO DA SVEDOČI

Kao svedok je bio pozvan sin osumnjičenog Saša Ludman, ali je on odbio da svedoči. Svoju reč pred sudom dali su prijatelj i rođak porodice, koji su te večeri odmah došli u porodičnu kuću Ludmanovih i pokušali da pomognu.

I pored tvrdnji da ženu nije polio benzinom, nalaz sudskog veštaka kaže da je na njenom telu bilo tragova zapaljive materije koja je izazvala opekotine četvrtog stepena, usled kojih je žena preminula za desetak minuta.