POVREĐENO PETORO PUTNIKA: Još jedna saobraćajka u Sićevačkoj klisuri

V. Ć.

14. 08. 2019. u 19:47

ПОВРЕЂЕНО ПЕТОРО ПУТНИКА: Још једна саобраћајка у Сићевачкој клисури

Foto V.Ćirić

Kako saznajemo najteže povrede zadobio je vozač porodičnog automobila, koji je sa svojim saputnicima prebačen i niški Klinički centar

U SAOBRAĆAJNOJ nesreći na putu Niš-Pirot, koja se oko 18 časova dogodila kod desetog tunela u Sićevačkoj klisuri, povređeno je pet osoba. Nesreća se desila kada se automobil nemačkih tablica u kojem je bilo petoro turskih državljana, iz nepoznatih razloga skrenuo u suprotnu traku i bukvalno podvukao pod šleper turskih registracija. Kako saznajemo najteže povrede zadobio je vozač porodičnog automobila, koji je sa svojim saputnicima prebačen i niški Klinički centar. Saobraćaj je obustavljen u oba pravca, a uviđaj uje u toku.

Takođe danas, odnosno jutros u Sićevu se dogodila još jedna nesreća koja je odnela dva života turskih državljana, čiji je automobil od siline sudara sleteo na prugu Niš-Pirot.

Kompletna Sićevačka klisura sa svojih 13 tunela na magistrali od Niša ka Pirotu i bugarskoj granici je jedna velika crna tačka u kojoj se naročito tokom leta, kada je povećana frekvencija saobraćaja dešavaju strašne nesreće. Sudari se najčešće dešavaju prilikom nepropisnog preticanja ili preticanja kolone vozila, odnosno zbog prebrze vožnje. Upravo zato se sa velikim optimizmom očekuje otvaranje kompletnog istočnog kraka Koridora 10, koji će spasti mnoge živote.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije