SMRT Milomira Jeftića (50) iz Vlasenice, koga je slučajno pred zgradom Osnovnog suda u Vlasenici hicem iz službenog pištolja ubio sudski policajac Mladen Deurić (21), snimljena je nadzornim kamerama, saznaju "Novosti". Na snimcima se vidi trenutak kada je Jeftić pogođen i kako, kao pokošen, pada na asflat.

Kamere su, kako saznajemo, snimile i osumnjičenog Deurića u trenutku ulaska u prijavnicu, iz koje je metak ispaljen, ali se ne vidi šta je radio s pištoljem i kako je došlo do opaljenja.

- Taj detalj još nije razjašnjen i to je poznato samo njemu. Na snimku se vidi samo prasak - pojašnjava izvor blizak istrazi.


PROČITAJTE JOŠ - ŠOK U VLASENICI: Policajac nehotično ubio svedoka!

On kaže da kamera otkriva da je Jeftić stajao pred sudom i pušio cigaretu u društvu poznanika. Trebalo je da obojica kobnog dana svedoče u jednom predmetu, ali je ročište odloženo. Potom su izašli iz suda, zapalili cigaretu i šetali ispred, da bi nekoliko trenutaka kasnije došlo do tragedije.

Snimci, ali i svedoci, otkrivaju da je Jeftiću u pomoć prvi pritrčao Deurićev kolega iz smene.

- Čim je shvatio šta se desilo, drugi sudski policajac je istrčao iz suda. Pokušao je da ga spase - priča očevidac tragedije.

Mladen Deurić Foto Fejsbuk

Za to vreme, Deurić, koji je opalio kobni hitac, bio je u šoku. Navodno nije znao šta ga je snašlo pa su ga odveli u toalet da se umije i dođe sebi.

- Bio je potpuno pogubljen i dobro je da nije naudio sam sebi. Igrom slučaja u sudu se zatekao i jedan inspektor kome je Deurić sam prišao i u neverici rekao: "Izgleda da sam ubio čoveka" - kaže naš sagovornik.

Direktor Sudske policije RS Željko Dragojević je doputovao u Vlasenicu.

- Osumnjičeni policajac je udaljen iz službe i tako će ostati do okončanja krivičnog postupka. U narednom periodu pojačaćemo mere kontrole - rekao je Dragojević.


NEHAT

MLADEN Deurić u četvrtak je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, ali će tek u petak biti saslušan.

- Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo nehatno lišenje života - rekao je portparol tužilaštva Neven Kramer.