Slučaj Beko - iz početka

J. D. Lj.

18. 03. 2019. u 08:02

Случај Беко - из почетка

Pokušaj ubistva biznismena Milana Beka se dogodio u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku

Proces za pokušaj ubistva biznimena, ove nedelje u višem sudu u Beogradu. Zbog odlaska člana veća u penziju, nova uvodna izlaganja

POSLE više od četiri godine, koliko traje suđenje optuženima za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, u nevembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, proces u ovom slučaju će krenuti - iz početka. Naime, jedan član veća odlazi u penziju, te sud formalno mora ove nedelje, na zakazanom pretresu, ponovo da održi uvodna izlaganja.

Aleksandar Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Milana Beka, dok se Maja Adrovac tereti za pomaganje u ovom zločinu. Oboje negiraju krivicu.

PROČITAJTE I:Slučaj Beko: Prepoznavanje nije dokaz?

Majin suprug, Ivan Adrovac, nalazi se u zatvoru u Cirihu, gde služi kaznu od 14 godina zatvora zbog više pljački zlatara u Zapadnoj Evropi. Sud je termin za njegovo saslušanje odredio još jesenas, a naši tužilaštvo i sud poslali su, preko Ministarstva pravde Srbije, zamolnicu švajcarskim vlastima za Adrovčevo saslušanje. I odgovor je stigao, a u njemu i novi zahtev - da naši organi Švajcarcima dostave podatke na koje okolnosti bi Adrovac trebalo da bude ispitan i u kom svojstvu... Tek kad sve to bude učinjeno, Adrovac će moći da da svoj iskaz u predmetu za pokušaj ubistva Beka, ako bude želeo, s obzirom na to da mu zakon dozvoljava da odbije da govori, jer je među optuženima njegova žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije