IVANA je sva modra, nemoćna i skoro u nesvesti ležala na krevetu. Sva je bila oblivena krvlju, čak joj je i iz usta curila. Odjednom, kao da sam obnevidela od šoka, sem nje, besmoćne, ništa drugo nisam videla. Uplašeno sam panično uzvikivala: "Ustani, ustani..." Strahujući da se na vratima ne pojavi Đorđe, bukvalno sam je zgrabila, i sa petog sprata, na rukama iznela napolje i pozvala taksi.

Ovako Ljubica Pantelić (20) opisuje zastrušujuću scenu kada je u utorak nešto pre 14 časova došla u stan u Kosovskoj 4 na poziv svoje drugarice Ivane F. (22) iz Banovog Polja kod Bogatića, koju je, kako se sumnja, brutalno pretukao Đorđe L. (24) iz Klenje.


PROČITAJTE JOŠ: ''TUKAO SAM JE, ALI NISAM HTEO DA ODE TAKO DALEKO'': Skandalozna odbrana mladića koji se satima zverski iživljavao nad devojkom

TRAŽIO OPROŠTAJ ĐORĐE je posle svega što se dogodilo, Ivani poslao poruku, izvinjavao se i molio je da mu oprosti. Još je napisao: "Ovo nije trebalo da se desi!"

- U momentu nisam znala šta da radim, ali sam je taksijem odvela u Urgentni centar. Plašila sam se za njen život, jer je bila u vrlo lošem stanju, nije mogla da govori - prepričava nam Ljubica, dodajući da je Ivana pre toga pozvala preko mobilnog i jedva čujnim glasom, gotovo nerazgovetnim, rekla da je Đorđe pretukao. - Ponavljala je da ne idemo u bolnicu, očigledno nije bila svesna svih svojih povreda, ali je nisam poslušala.

Po drugaričinim rečima, Ivana je imala vidljive opekotine po rukama, na kojima je nedostajala koža. Već izranjavane prste joj je gazio sa patikama na nogama. Na pegli su ostali tragovi Ivanine kože.

- Nekako je uspela jedva da mi kaže nekoliko rečenica šta joj se desilo - još vidno uznemireno nastavlja Ljubica. - Kada je lekarima rekla kako je zadobila tolike povrede, oni su pozvali policiju. - Dok inspektori nisu došli, kroz neka vrata za medicinsko osoblje sam je provela do dvorišta i tu smo se zaklonile. Strahovala sam da ne naiđe Đorđe, koji je ubrzo posle toga i stigao.

Dok je Ljubica na trenutak izašla iz "skrovišta" da telefonira svojoj rođenoj sestri, Đorđe je, kako kaže, video i pitao gde je Ivana. Rekla mu je da se spakovala i otišla kući u Banovo Polje.

- Još me pitao da li smo morale da dođemo u Urgentni - priseća se Ljubica, dodajući da je mladić u tim trenucima bio uspaničen. - Kada je došla policija rekao im je da je on tek došao i da ide sa posla. Kazao je da je devojci udario dva šamara. Odveli su ga. Ali ni tada nismo odahnule. Svi su bili užasnuti njenim povredama po nogama, tragovima vrele pegle po rukama, vratu. Inspektor Stevan je sve vreme bio sa nama, hrabrio nas i bodrio, i neizmerno sam mu zbog toga zahvalna.

Đorđe L. / Foto Fejsbuk

Opisujući Ivaninu i Đorđevu emotivnu vezu, Ljubica kaže da je mladić bio posesivan i ljubomoran. Devojku je tokom dvogodišnje veze često maltretirao psihički i fizički. A ona je ćutala i trpela, jer joj je pretio.

- Govorio joj je da će nauditi njenim roditeljima i bratu ako kaže - nastavlja gotovo plačnim glasom hrabra Ljubica. - Svaki čas je zivkao preko telefona, proveravao gde je i sa kim. Kada bi došla kod mene i moje starije sestre Jovanke, zvao je po nekoliko puta raspitujući se ko je tu. On je nju često tukao, padala bi u nesvest, a on bi je onda stavljao pod tuš da dođe sebi. Skidao je golu.

Sestre Pantelić su Ivanu od oktobra prošle godine, kada je došla u Novi Sad, nagovarale da pređe kod njih, ali se ona, po Ljubičinim rečima, plašila da napusti Đorđa.

- Roditelji su viđali na njoj modrice, ali ona je govorila da je pala - priseća se drugarica. - Nikada nisam išla kod nje kada je tamo Đorđe, iako ga poznajem iz rodnog mesta, gde smo deset godina igrali u folkloru. Od svih je krila pakao kroz koji je prolazila. Ona je sada u bolnici, rane će zaceliti, a one na duši, dugo će nositi. Sestra i ja brinućemo dalje o njoj. Ona je sada moja druga sestra!

Zdravstveno stanje Ivane Filipović, koja pored preloma više rebara ima i probijenu plućnu maramicu, stabilno je, rečeno nam je u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde se nalazi na lečenju.

- Pacijentkinja je dobro i oporavak ide nabolje - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Đorđu L. odmah su izrečene i hitne mere. Naređeno mu je da napusti stan, a zabranjeno mu je da prilazi žrtvi. U međuvremenu mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda.


PROČITAJTE JOŠ: NEPOJMLjIVO IŽIVLjAVANjE: Satima je tukao devojku, pržio peglom i sekao nožem (FOTO)

RASPITIVALA SE KAKO JE

MAJKA osumnjičenog Đorđa L. je preko telefona pozvala Ivanu i sa njom razgovarala.

- Rekla je da joj je žao, raspitivala se kako je - kaže Ljubica. - Drugi put kada su pozvali, nije odgovorila na poziv.