UŽAS U NOVOM SADU: Inženjer poginuo na gradilištu

Lj. PRERADOVIĆ

04. 03. 2019. u 12:06

Vladan S. (30) iz Veternika nastradao danas u Novom Sadu posle pada sa visine od oko deset metara. Podlegao povredama u Urgentnom centru KCV

УЖАС У НОВОМ САДУ: Инжењер погинуо на градилишту

Mesto nesreće u Novom Sadu Foto: Lj. P.


INŽENjER Vladan S. (30) iz Veternika, preminuo je danas u prepodnevnim satima u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, nakon što je pao sa gradilišta na uglu Hilandarske i Masarikove ulice. Sa mesta nesreće, on je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu u komatoznom stanju, ali je, nažalost, i pored napora lekara da mu spasu život, podlegao povredama.

Mladić je radio na gradilištu firme "Volf invest" iz Novog Sada, a pao je na kolovoz sa četvrtog sprata, sa visine veće od deset metara. I dalje je, međutim, nepoznato, zbog čega je inženjer bio na četvrtom spratu gradilišta. U jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, pao je na beton, a zajedno sa njim i deo dizalice pored koje je stajao.

- Prizor je bio jeziv - usplahirenim glasom ispričala je žena iz obližnjeg lokala. - Trenutak kada je pao, nisam videla, ali sam začula neku galamu. Kada sam izašla da proverim šta se dešava, ugledala sam muškarca da leži na betonu. Na sebi u tom trenutku nije imao nikakvu zaštitnu opremu. I neki metalni deo je pao. Koliko sam uspela da vidim nije imao radno odelo.

U firmi "Volf invest", koja je ivestitor pomenute višespratnice u širem centru Novog Sada, i u kojoj je Vladan S., bio zaposlen kao inženjer, danas nisu mogli ništa da kažu o tragediji.

Iz KCV su saopštili da je u ponedeljak u prepodnevnim časovima u Urgentni centar, Hitna pomoć dovezla mušku osobu sa višestrukim povredama celog tela.

- Nakon sprovedenih intenzivnih mera lečenja i reanimacije dolazi do letalnog ishoda i konstatuje se smrt oko 10 časova u UC KCV - navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

dipl.agronom

04.03.2019. 14:34

Jeste radnik,ali inzinjer koji nije razmisljao...jer ga teraju razne abu-dale investitori,nervozni....EEeeeee,sta cemo sutra,kada inzinjeri ne legnu na rudu,krsenja propisa HTZ...Dole bre,javasluk fukare,svih boja...!!!

vuk

04.03.2019. 14:43

Vise se gine na gradilistima nego u saobracaju. Svaki drug dan nova tuzna vest.I nazalost apsolutno svaka se mogla spreciti da se striktno postovao zakon o zastiti.

Zoran

04.03.2019. 22:30

Pokoj duši Vladanu bio je veliki dobar i pošten čovjek tek se i oženio došao je kod svog ujaka na gradilište kod koga je i radio i koji ga izuzetno volio da nadgleea al desila se nesreca.

Бранко

05.03.2019. 07:58

ОДГОВОРНИ -Инспектори сектора за ванредне ситуације који контролишу и надзиру објекте у изградњи!!!