U URGENTNOM centru Kliničkog centra Srbije, u sredu je, posle devet dana borbe za život, preminuo Miloš S. (27), koji je teško ranjen u pucnjavi na Adi Huji, u ranim jutarnjim satima, 1. januara. Tom prilikom povređena je i njegova devojka Marija Đ. (22), a policija je uhapsila Aleksandra R. (23), koji se sumnjiči za ovaj zločin.

Pročitajte još - NOVI DETALjI PUCNjAVE NA ADI HUJI: Metak mu prošao kroz glavu, pa završio u devojci

Podsetimo, prvog dana 2019. godine, posle žurke na kojoj su bili povređeni momak i devojka, Miloš S. i Marija Đ. su zaspali u parkiranom automobilu. Prema njenim rečima, probudili su se oko četiri ujutru, ali Miloš nije hteo da još idu kući, pa su opet zadremali.

Kako tvrdi devojka, ona se probudila oko sedam ujutru, a posle nekoliko minuta došao je Aleksandar i on je probudio Miloša. Pitao ga je da li su njegovi ključevi kod njega, a ovaj je odgovorio Aleksandru da ne zna i da se pomeri.

- Aleksandar je otišao do svog automobila i vratio se sa pištoljem. Pucao mu je u glavu kada je Miloš hteo da pokrene kola - posvedočila je Marija Đ., dodajući da se Aleksandar uspaničio kada je video šta je uradio.

Osumnjičeni se posle ispaljenog hica uznemirio i sve vreme je ponavljao da to nije želeo da uradi, navela je devojka na saslušanju u beogradskom Višem tužilaštvu.

- Pozvala sam policiju i Hitnu pomoć, a Aleksandar mi je onda rekao da uđem u njegova kola - kazala je Marija Đ. - Ne sećam se kuda smo išli, ali kada smo došli na Gazelu, on je istrčao i bacio oružje u reku.

Mladić ju je molio da mu pomogne, vozeći sve vreme u smeru ka Novom Sadu. Devojka je međutim tada primetila krv ispod jakne i rekla mu da mora kod lekara jer je metak završio u njenom telu. Srećom, ona je preživela, i nakon lekarskog zbrinjavanja u bolnici, puštena je kući.

ŽAO MI JE, NISAM U STANjU DA GOVORIM

POLICIJA je ubrzo posle pucnjave proglasila akciju "Vihor". Dan kasnije uhapsili su osumnjičenog Aleksandra R. kojem se na teret stavljaju ubistvo, zatim pokušaj ubistva, nelegalno držanje oružja i otmica.

Aleksandar R. je, na saslušanju u Tužilaštvu, rekao kratko:

- Žao mi je, nisam želeo nikoga da povredim i uopšte nisam u stanju da odgovaram na pitanja.

Njemu je određen pritvor do 30 dana, a osim njega je saslušana i Marija Đ., u čijem telu je završio metak koji je najpre prošao kroz glavu teško ranjenog mladića Miloša S.