Usmrćen oružjem založenim za 100 €

S. BABOVIĆ

28. 12. 2018. u 12:00

Усмрћен оружјем заложеним за 100 €

Nastradali Ilija Ristić

Prvi detalji istrage o smrti Ilije Ristića (21) u stanu osumnjičenog na periferiji Kruševca. Pištolj u vlasništvu roditelja mladića koji se zadužio kod osumnjičenog

ORUŽJE kojim je počinjeno ubistvo Ilije Ristića (21) u utorak na periferiji Kruševca našlo se kod osumnjičenog Mihajla I. (21), na ime duga izvesnog mladića, nezvanično saznaju "Novosti". Pištolj kojim je mladić ubijen je pronađen, a tokom istrage su isplivale informacije o tome da je bio kod osumnjičenog kao zalog za 100 evra. Navodno je u vlasništvu roditelja momka koji se zadužio.

- Osumnjičeni je izneo više verzija događaja. Na početku je bilo reči o samopovređivanju, pa da je pištolj u stan donela treća osoba, čiji identitet nije želeo da otkrije. Na kraju je ispričao da je upucao druga i da je to bilo iz nehata - navodi nezvanično izvor "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA U KRUŠEVCU: Slučajno usmrtio poznanika? (FOTO)

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je u međuvremenu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Mihajla I. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Saslušan je u prostorijama Višeg javnog tužilaštva i rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda određen mu je pritvor - potvrdio je, za "Novosti", javni tužilac dr Bratislav Petrović.

PROČITAJTE JOŠ - SMRT MLADIĆA U KRUŠEVCU: Osumnjičeni za ubistvo u pritvoru

Podsetimo, Ristić je u kritičnom stanju prebačen u kruševačku bolnicu u ranim jutarnjim satima 25. decembra i lekari su se satima borili za njegov život. Ipak, povrede grudnog koša nastale upucavanjem bile su suviše teške. U blizini zatvorenog lokala gde je do pre deset dana bila kladionica, prekoputa višespratnice gde se odigrala tragedije pronađeni su i drugi tragovi koji mogu da pomognu da se rasvetli celi događaj.

Zgrada u kojoj je došlo do pucnjave

Ubijeni mladić je, kažu njegovi poznanici, poreklom sa Kosova i Metohije.

- Sa osumnjičenim za njegovo ubistvo Mihajlom I. se družio i viđani su zajedno u selu - navodi sagovornik "Novosti". - Završio je građevinsku školu i nije imao dosije poput osumnjičenog, koji je osuđivan zbog narkotika i krađe.


BRATE, POČIVAJ U MIRU

BROJNI prijatelji Ilije Ristića već tri dana se masovno na društvenim mrežama opraštaju od žrtve. Fotografije nastradalog mladića dele se na "Fejsbuku" i "Instagramu". Osim saučešća porodici, objavljeno je i više poruka "Brate, počivaj u miru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)