KRUŠEVAC-VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Mihajla I. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija,saznaju “Novosti”.

Pročitajte još:
TRAGEDIJA U KRUŠEVCU: Slučajno usmrtio poznanika?

Ubistvo Ilije Ristića (21) dogodilo se u utorak rano ujutro u stanju osumnjičenog Mihajla I, koji, kako su “Novosti” već objavile, ima dosije koji se odnosi na krivična dela povezana sa narkoticima i krađom.

-Osumnjičeni saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva i rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg sude određen je pritvor prema napred navedenom licu-napominje za “Novosti” javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Foto: S. Babović

Ristić je da podsetimo,u kritičnom stanju prebačen u kruševačku bolnicu, gde su se lekari par sati borili za njegov život. Ipak, povrede grudnog koša nastale upucavanjem bile su suviše teške.Iako je u par navrata menjao iskaz, pričajući najpre da se Ristić sam upucao, kao i da je neko treće lice donelo pištolj u stan, na kraju je ispričao da je svog druga upucao iz nehata.

U Ulici Radoja Domanovića gde se dogodilo ubistvo, pronađeni su i drugi tragovi koji mogu da pomognu da se rasvetli ceo događaj.Između ostalog,i oružje koje je usmrtilo Ristića.