Puštena sa psihijatrije, pa ubila bebu

I. MITIĆ

25. 11. 2018. u 21:44

I. M. (29), koja je bacila tromesečnog sina sa zgrade, lečena u "Gornjoj Toponici". Uhapšena imala postporođajnu depresiju?

Пуштена са психијатрије, па убила бебу

Tragedija se dogodila u Ulici vojvode Mišića u Leskovcu / Foto I. M.

ZBOG sumnje da je ubila svoje dete i izvršila krivično delo čedomortsvo, policija je uhapsila I. M. (29) iz Leskovca i ona će, posle isteka četrdesetosmočasovnog zadržavanja, biti privedena na saslušanje u leskovačko Više javno tužilaštvo. Ova žena se sumnjiči da je svog tromesečnog sina bacila sa četvrtog sprata zgrade u centru Leskovca. Tragedija se najverovatnije dogodila u stanju rastrojstva žene sa psihičkim problemima zbog kojih je bila hospitalizovana u otvorenom delu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" kod Niša, a minulog vikenda puštena je kući kako bi neko vreme provela sa porodicom.

Nezvanično saznajemo da ništa nije ukazivalo na to da bi ova žena mogla da učini nešto nažao detetu koje je tek rodila. Međutim, ona je iznenada u subotu, oko 15.30, izašla na terasu iznajmljenog stana u Ulici vojvode Mišića i najverovatnije namerno bacila bebu na pločnik ispred četvorospratnice. Tragedija je, kako se pretpostavlja, posledica postporođajne depresije, ali i anksioznog stanja sa kojim se ova žena navodno borila i pre nego što je rodila drugo dete. U trenutku tragedije u stanu je, sa majkom i bebom, navodno bio i otac deteta kao i njihova petogodišnja ćerka. Prema nezvaničnim informacijama policiji do sada nije prijavljivan bilo kakav problem u ovoj porodici.


- Nikakvih zvaničnih prijava nije bilo. Tačno je da je osumnjičena psihijatrijski bolesnik i da je izašla iz bolnice kako bi za vikend bila sa svojom porodicom, ali se sve to nažalost završilo tragično. Ona je zadržana zbog sumnje da je ubila svoje dete i biće privedena na saslušanje nadležnom tužilaštvu - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

BOLEST PREKINULA SREĆU

PREMA nezvaničnim saznanjima, reč je o skladnoj porodici koja je pokušavala da izađe na kraj sa bolešću osumnjičene za čedomorstvo. Ona se navodno, uz pomoć lekara, oporavljala, ali je sve nade da će ponovo funkcionisati kao nekada ugasila njena odluka da ubije tek rođeno dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Д. З.

25.11.2018. 21:56

Значи, психијатри проценили да је здрава кад су је пустили! Па ко је ту луд?

Любитель

25.11.2018. 22:24

Ништа није указивало да лекари не знају свој посао. Кад ће почети да одговарају површни, приучени, неуки и они са фалш дипломама заједно са онима који су их примили на посао? Једном реченицом: кад ће почети примена закона ?

ikognito

25.11.2018. 22:52

E ,sta se radi na jugu Srbije bolje da se ne prica.dva meseca te drze na infuziji ,a ti umires od bolova.odes u urgentni padnes im,bukvalno umires ,doktor -pa gleda utakmicu .Ali o tome se ne prica.SVAKA CAST IZUZECIMA ,A IMA IH DOSTA.

Pera

26.11.2018. 00:15

Lekar koji joj je dao otpust treba da izgubi licencu. Čuj ništa nije ukazivalo da će napraviti neki problem?!