DEVOJČICA M. V., stara godinu i po dana, koju je otac Milomir S. (23) bacio na pod februara prošle godine u porodičnoj kući u Pambukovici na Ubu, preminula je pre nekoliko dana u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

U ovoj ustanovi su, za "Novosti", rekli da obdukcijski izveštaj još nije gotov i da se ne zna tačan uzrok smrti, ali kako nezvanično saznajemo, M. V. nije preminula od posledica udarca. Prema još nepotvrđenim informacijama, devojčica je imala izvesnih neuroloških problema koji su, po svemu sudeći, bili urođeni.

Beba je teško povređena 14. februara u naselju Pambukovica na Ubu, kada ju je otac navodno bacio na pod. Novorođenče je, kako su mediji tada preneli, u prepodnevnim časovima narednog dana iz Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije prevezeno u jedinicu neonatalne intenzivne nege Univerzitetske dečje klinike, s teškim povredama glave i centralnog nervnog sistema.

Pročitajte još - Otac povredio bebu

Milomir S. (23) ubrzo je uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici i njemu je tada određen pritvor do 30 dana. Kako se sumnjalo, mladić je posle porodične svađe udario taštu pesnicom, a potom je bebu podigao uvis i bacio je na pod kuće. Sukob se dogodio u kući njegovog tasta i tašte, prilikom obeležavanja babina. Nakon hapšenja, muškarac je tvrdio da je ćerku slučajno ispustio i da nije želeo da joj naudi.

U međuvremenu, iz Centra za socijalni rad Ub objasnili su nam da oni nisu ovo dete imali u evidenciji.

- Kako je otac deteta imao prijavu prebivališta na teritoriji Beograda, gde su on i majka deteta Slavica živeli, Centar za socijalni rad Ub nije bio uključen u postupak koji je vođen nakon što je otac povredio dete - potvrdila je, za "Novosti", direktorka ovog centra Snežana Petrović.


SAHRANjENA U BORČI

KAKO smo saznali, devojčica M. V. je u četvrtak sahranjena na groblju u Borči. Od nje su se oprostili članovi najbliže rodbine. Prema nezvaničnim informacijama, otac Milomir se nalazi u zatvoru.