NI desetoro dece da se ima, nijedno nije višak! Moj unuk Dragutin se rodio pre dva i po meseca, bio je zdrav, a kada smo ga ujutro nahranili iz flašice, videli smo da mu se slošilo. Zaustavili smo prvi taksi, svi su nam pomogli, pa smo ga sin, snaja i ja hitno prevezli do lekara. Bio je živ, otvorenih okica, ali je usput preminuo - svedoči Sneža Marković, baka dečaka koji je 29. oktobra oko devet sati dovezen u paraćinski Dečji dispanzer bez znakova života.

Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu dece dr Radmila Pavlović kaže da muška beba pri prijemu nije disala, nije imala srčanu radnju i puls, pa reanimacija nije dala rezultat.

- Nije bilo vidljivih znakova povreda, niti zanemarivanja, ali smo shodno proceduri obavestili policiju - ističe dr Pavlović.

U Ulici majora Gavrilovića, gotovo u centru Paraćina, u trošnom domu živi i Snežin mlađi sin sa ženom i jednogodišnjem detetom, a drugo je na putu...


OBDUKCIJA

NEZVANIČNO se saznaje da je obdukcijom utvrđeno da nema krivične odgovornosti roditelja jer se beba ugušila stomačnim sadržajem, što medicina tumači kao nesrećni splet okolnosti...