POGODILA JE MUNJA U GLAVU: Ubio je grom, a poštedeo muža i ćerku

D. ZEČEVIĆ

23. 08. 2018. u 21:27

Nišlijka Gorica Jevtić (57) stradala kod Prokuplja dok je brala šljive

ПОГОДИЛА ЈЕ МУЊА У ГЛАВУ: Убио је гром, а поштедео мужа и ћерку

Gorice Jevtić

KIŠA je počela naglo da pada, a potom je usledilo i da seva. Grom je Goricu udario direktno u glavu, sa desne strane iznad uha. Na mestu je ostala mrtva.

Ovako, za "Novosti", priča Milan Timotijević, rođak Gorice Jevtić (57) iz Niša, koja je nastradala berući šljive u selu Potočić nadomak Prokuplja. NJen suprug je prilikom udara groma bio kontuzovan neko vreme, ali mu je brzo ukazana lekarska pomoć i nije životno ugrožen.

Još uvek u šoku, meštani opisuju događaj od srede po podne.

- Ne kaže se uzalud kao grom iz vedra neba. E baš tako je i bilo u sredu po podne dok su Jevtići brali šljive u voćnjaku nadomak kuće - pričaju komšije.

SAMO REČI HVALE ZA pokojnu Goricu žitelji Potočića imaju samo reči hvale. Ona je u ovo selo sa porodicom dolazila leti. Kažu da je bila smirena i prijateljski raspoložena prema svima. - Radila je kao vaspitačica i bila je dobra u tom poslu - pričaju meštani. - Kao da i Bog uzima one najbolje.

- Sa Goricom su bili njen suprug Radoslav, ćerka Sunčica i starija komšinica Vesna. Ona stanuje u kući Jevtića, jer oni inače žive u Nišu.

Prema rečima Milana Timotijevića, rođaka nastradale žene, odjednom je počela da pada kiša tako da nisu stigli da napuste šljivik.

- Vreme se brzo promenilo. Iznenada, grom je Goricu udario u glavu - nastavlja priču Timotijević. - Nije joj bilo pomoći jer je od jačine elektriciteta, koji je prošao kroz čitavo telo, odmah preminula.

Goričin suprug Radosav je, kaže rođak koga smo zatekli u dvorištu, bio neko vreme bez svesti. Kolima Hitne pomoći odmah je prevezen u opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" i smešten na Interno odeljenje.

- Ovo je prosto neverovatno, jer se nikada ništa slično nije dogodilo u našem selu. Ne barem od kada ja pamtim, ali eto Gorica nam nestade u trenu - priča starina Vasilije Jevtić (89) rođak pokojne Gorice.

Rodbina nesrećne Gorice Jevtić

Nesrećna žena je u četvrtak, u prisustvu velikog broja rođaka i prijatelja, sahranjena na seoskom groblju. Na desetine vozila nalazilo se na lokalnom putu u Potočiću, dok su meštani odmahivali glavom u neverici zbog nezapamćene tragedije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije