Umrla devojka koja je bila sa Jovanom kad se predozirao (FOTO)

E. V. N.

05. 07. 2018. u 09:45

Умрла девојка која је била са Јованом кад се предозирао  (ФОТО)
Dvadesetjednogodišnja Mirjana Milić danas pronađena mrtva u iznajmljenom stanu u centru Beograda. Navodno imala srčane probleme, ali postoje indicije da je bila u kontaktu sa drogom

MIRJANA Milić (21) nađena je jutros oko 7.30 mrtva, pod nerazjašnjenim okolnostima u stanu u Ulici cara Lazara 13 u centru Beograda. Uzrok smrti biće poznat nakon završene obdukcije, ali postoje indicije da je devojka bila u kontaktu sa narkoticima. Kako nezvanično saznajemo, ona je u noći kada je osamnaestogodišnji Jovan Paunović iz Beograda umro od prevelike količine ekstazija, bila sa njim na splavu, a zatim je dočekala njegovu porodicu na Vojnomedicinskoj akademiji.

Hitna pomoć dobila je u ranim jutarnjim satima poziv da je devojci pozlilo, a kada su ekipe stigle, mogli su samo da konstatuju smrt. Prema jednoj verziji, ona je umrla od srčanih problema, a prema drugoj, takođe nepotvrđenoj, sumnja se da je uzela veliku količinu narkotika. Pročitajte još - NOĆ U BEOGRADU: Devojka pronađena mrtva u Cetinjskoj ulici

Hitna pomoć je u stanu, kako nezvanično saznajemo, pored beživotnog tela devojke zatekla i mladića M. M. koji je, najverovatnije, pozvao pomoć. Nakon što su policijske ekipe završile uviđaj, vrata stana su zapečaćena.

Kako nezvanično saznajemo, Mirjana je bila na istom splavu na kom je bio i Jovan Paunović, kada je noćni provod za njega bi koban. Navodno je ona bila sa grupom koja mu je prva pružila pomoć nakon što ga je obezbeđenje izbacilo sa splava. Ona je otišla i na Vojnomedicinsku akademiju gde je i dočekala porodicu preminulog Jovana.

Prema rečima komšija, stan u kome je Mirjana pronađena mrtva, izdaje se na dan, tako da nisu poznavali devojku i momka koji su tu noć boravili u njihovoj zgradi.

- Kako smo čuli, oni su noć pre tragičnog događaja došli u zgradu - kaže jedna od stanarki zgrade u Cara Lazara 13. - Kako se priča, ona se predozirala, nakon čega joj je pozlilo i dok je Hitna pomoć stigla, bilo je kasno. Videli smo jutros momka kako sedi na stepeništu i drži se za glavu. Njemu je pozlilo, pa smo mu davali vodu. Čuli smo da ona živi u Velikom Mokrom Lugu. Neki kažu da je umrla od srčane aritmije. Šta je prava istina, pokazaće se.


Za Jovana Paunovića, sa kojim se, kako se pretpostavlja, preminula Mirjana poznavala, izlazak u grad 17. juna bio je smrtonosan. Veče pošto je proslavio punoletstvo, sa školskim drugom otišao je na jedan beogradski splav, na kom se lako može doći do jeftine droge. Mladića je u zoru, nakon uzete prevelike doze ekstazija, obezbeđenje izbacilo sa splava. Drug sa kojim je izašao u provod je u međuvremenu nestao, a prvu pomoć pružila mu je grupa mladića i devojaka, koji su ga spazila u vrlo lošem stanju. Njega je kasnije, u pratnji policije, na Vojnomedicinsku akademiju prevezla Hitna pomoć, gde je kasnije istog dana preminuo.

Kako je ranije za “Novosti” ispričao Jovanov teča Nebojša Gujaničić, Jovan je u provod krenuo sa 15.000 dinara koje je dobio za punoletstvo. S obzirom na to da u preuzetoj garderobi u bolnici nije bilo ni dinara, veruje da su mu dileri davali drogu dok mu nisu izvukli sav novac. Kako tvrdi Gujaničić, prava misterija je zašto je Jovanu pomoć ukazana tek puna tri sata nakon što je izveden sa splava. Policija ga je jedva oko 5.30 locirala zbog velikog broja omladine koja je izlazila sa splava.


EKSTAZI KOSI MLADE

NEDAVNO je i šesnaestogodišnja učenica Politehničke škole iz Petrovca kod Kragujevca Marija Marković (17) preminula od uzimanja velike količine narkotika. Ona je poslednja žrtva droge u Srbiji za samo nekoliko dana. Marija je sa bratom bila kod druga u naselju Šumarice, gde je unela smrtonosnu dozu droge.


PROČITAJTE JOŠ:
Podignut optužni predlog zbog sumnje da je nudio maloletnicima seks u zamenu za kiriju

NOVI OPIJATI

KAKO kažu u Institutu za sudsku medicinu, u poslednje vreme naročito je zabrinjavajuća pojava novodizajniranih droga. U Srbiji, na spisku psihoaktivnih supstanci koje su zakonom zabranjene nalazi se više od 360 supstanci, a samo u poslednjih šest meseci na listu je dodato oko 20 novih.

- Osim sintetskih opioida, koji se ponekada prodaju kao heroin, ali od koga su mnogo otrovniji, značajna grupa novih psihoaktivnih supstanci su i sintetski kanabinoidi. To su jedinjenja koja deluju na iste receptore kao i THC, aktivna supstanca u marihuani, ali imaju drugačiju strukturu. Pretpostavlja se da se aktivna supstanca proizvodi u Kini - navode u Institutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zombi

05.07.2018. 21:51

Pa sad opet pisite da su bili odlicni djaci, mozda i jesu svaka cast za to , samo nemojte da kazete,, stavili mu drogu u pice" to se bas i ne desava ...sami uzimaju drogu moramo to da prihvatimo i reagujemo HITNO!!?

istina je negde tamo..

05.07.2018. 23:26

a na tom splavu se ona prodaje? a policija sve zna,kad znaju i novinari,pa niko nista ne radi....