POŽAREVAC- Ž. M. (67) iz Požarevca, udavio se u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade u Jug-Bogdanovoj ulici, tokom nevremena koje je u sredu popodne zahvatilo ceo Braničevski okrug. Do kasnih večernjih sati njegovo telo nije izvučeno, jer treba dosta vremena vatrogascima da ispumpaju vodu, što može potrajati do četvrtka ujutru.

Podzemne garaže u kojima je ovaj Požarevljanin stradao nalaze se u novoj stambenoj zgradi, koja se nalazi preko puta direkcije JKP “Vodovod i kanalizacija” i koja je useljena pre godinu dana. Iako ulaz u podzmeni deo ima kosinu ka ulici, voda se u njega nije slila sa ulice, već se stvorila od jakih pljuskova, pošto je ulaz nezaštićen.


Pročitajte još - VELIKO NEVREME POGODILO SRBIJU: Grad "pokosio" Priboj i Topolu, stigao do Prijepolja, ledeno doba u Užicu (VIDEO / FOTO)

Kako su nam rekli stanari ove zgrade, ona je podignuta na placu koji je Ž.M. ustupio investitoru i u kojoj je živeo u prizemlju. -On godinama radi u Austriji, ali je sada ovde jer mu je supruga bolesna i dva meseca je u požarevačkoj bolnici.

Kako smo čuli, on je sišao dole da preparkira auto da ga ne poplavi voda, pa je dole i stradao. Pričalo se da je sišao liftom, pa nije mogao da se vrati, jer je nestala struja, ali vatrogasci kažu da je lift prazan – pričaju komšije.

Nevreme koje je u sredu zahvatilo Požarevac ne pamti se u ovom gradu, jer je jak vetar obarao drveće, a kiša je poplavila i zgradu Požarevačke gimnazije i Centra za kulturu.