Za silovanje maloletne pastorke 11 godina

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 03. 2018. u 21:54

За силовање малолетне пасторке 11 година

Policija sprovodi Zdravkovića

Zbog zločina kod Despotovca osuđen Vladan Zdravković (46). Očuh je više puta obljubio petnaestogodišnju S. M.

VLADAN Zdravković (46), iz Bukovca kod Despotovca, osuđen je na 11 godina zatvora zbog silovanja pastorke S. M. (15), potvrđeno nam je u Apelacionom sudu u Kragujevcu. Prvi put je obljubio devojčicu kada je imala devet godina, u kući u Bukovcu koju je Zdravković čuvao poznaniku koji je u inostranstvu. Drugi put je napastvovana godinu kasnije, u kolima na Badnji dan, u selu Bogava.

Viši sud u Jagodini je novembra prošle godine osudio Zdravkovića na 15 godina zatvora, ali je drugostepeni organ smatrao da činjenice nisu adekvatno utvrđene. Kako je Zdravković živeo u kući s Danijelom Miladinović, majkom nesrećne devojčice, odmah po njegovom hapšenju Centar za socijalni rad izmestio je devojčicu u hraniteljsku porodicu.

- Izricanjem izvršne presude prestali su razlozi izuzimanja deteta iz biološke porodice, a kako majka Danijela nije lišena roditeljskog prava, devojčica će joj biti vraćena. U međuvremenu su socijalni radnici radili i na jačanju kapaciteta deteta i odnosu sa biološkom porodicom, pa će S. M. biti vraćena odmah po završetku školske godine - izjavio je, za "Novosti", direktor Centra za socijalni rad u Despotovcu Radoslav Račić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

XXXXX

21.03.2018. 13:53

Obesiti ga na Autoput o lampion,kako bi bijo primer drugima. Ili na dozivotnu robiju robiju radno aktivnu 12 sati dnevno. Jer 11god je malo za obescasnje,blam i dusevni bol!!!

Vesna Rovčević

21.03.2018. 14:20

Izricanjem izvršne presude prestali su razlozi izuzimanja deteta iz biološke porodice, a kako majka Danijela nije lišena roditeljskog prava, devojčica će joj biti vraćena.???? "vraćaju joj dete" kao da je to ukradena stvar. Majka "nije primetila" da joj novi suprug siluje dete? Kako je uopšte mogla takvog manijaka da dovede u kuću.