Suđenje za prebijanje ispred Tilta

M. M. R.

06. 03. 2018. u 08:39

Milovan Tadić se tereti za prebijanje Slobodana Vukića, koji je zadobio teške povrede od kojih je preminuo dve nedelje kasnije

Суђење за пребијање испред Тилта

Klub "Tilt" ispred kojeg je pretučen Slobodan Vukić Foto P. Milošević

SADA pokojni Slobodan je bio u teškom alkoholisanom stanju. Bio sam dva stepenika iznad njega. Na snimku se vidi - on je mene napao s leđa, a ja sam ga odgurnuo u predelu butine. Nije pao, samo se zaustavio. Nestao je sa drugom na desetak minuta, i kada se pojavio - legao je na zemlju.

Milovan Tadić, optužen za nanošenje teških telesnih povreda Slobodanu Vukiću (30), sa smrtnim ishodom, izneo je u ponedeljak odbranu pred Višim sudom, opisujući trenutak kada se sukobio sa sada pokojnim mladićem. Tadić se tereti da je 23. decembra 2015. oko 3.30 ujutru, ispred kluba "Tilt", gde je radio kao obezbeđenje, udario nogom u stomak i povredio Slobodana Vukića, koji je usled komplikacija preminuo dve nedelje kasnije. Tadić je rekao da ne priznaje izvršenje dela, mada ne spori da je nogom odgurnuo Vukića u predelu butine, ali ne i da ga je udario.

Kobne večeri Vukić je izašao u klub sa dvojicom drugova. Prema Tadićevim rečima, on je Slobodana prvi put ugledao u toku večeri kada se Vukić raspravljao sa obezbeđenjem.

- Bio je dosta pijan, teturao se, pravio probleme - ispričao je optuženi. - Naš prvi kontakt bio je u klubu kada je pao na zemlju. Izneo sam ga sa trojicom kolega. Dvojica nas su ga držali za ruke, dvojica za noge. Doneli smo ga do garderobe, gde je ustao. Došao je i njegov drug. Koškali su se jer Slobodan nije hteo da izađe.

Vukić i njegov prijatelj Miroslav Basta su se gurali na vratima, kako Tadić tvrdi, da bi u jednom trenutku Slobodan izleteo, napravio dva, tri koraka preko stepenica i pao na zemlju, u njihovo podnožje.

- Vukić i taj dečko su se ispred vukli, gurali... Momak koji radi na garderobi, Nemanja Minić, izašao je da isprati hostese. Kada su ga ugledali, Vukićev drug je rekao: "E, on ti je bio unutra". Vukić je krenuo ka njemu. Nemanja je prošao iza mojih leđa, a Slobodan se zaleteo na mene i to je taj trenutak kada sam se okrenuo i odgurnuo ga nogom - objasnio je Tadić.

Vukić je nastavio da udara u vrata, kada je izašao jedan od Tadićevih kolega, Svetislav Nikolajev, koji je mladiću udario šamar. Vukić je pokušao da uzvrati, bez uspeha, i sa Bastom je "nestao" na desetak minuta. Prema Tadićevim rečima, kada su videli Vukića kako leži jer mu je pozlilo, ponudili su Basti da pozovu Hitnu pomoć, što je ovaj navodno odbio.

- Vikao je "vidite šta ste mu uradili" - objasnio je Tadić, dodajući da smatra da njegov postupak nije mogao da proizvede smrtnu posledicu, jer nije upotrebio silu koja je mogla nekog da povredi.

Suđenje se nastavlja 14. maja.


PAO U KOMU

SLOBODAN je tog 23. decembra prevezen u Urgentni centar, gde mu je operisana slezina. Rađene su još i reanimacije pluća i srca. Posle operacije, međutim, Vukiću je pozlilo i pao je u komu iz koje se više nije probudio. Usled komplikacija, oštećeni su mu i mozak i unutrašnji organi. Preminuo je posle dve nedelje, na Božić. Dok je bio u komi, Prvo osnovno tužilaštvo je saslušalo Milovana Tadića, jedinog optuženog u ovom slučaju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miklg

06.03.2018. 09:13

Neznam kako mu je pukla slezina od udarca u but. Možda mu je slezina bila u nozi. Opet je kriv.