Četiri godine robije za silovanje starice

Z. G.

06. 06. 2016. u 21:34

Четири године робије за силовање старице

Kuća u kojoj se manijak dva sata iživljavao nad staricom

Apelacija osudila Živadina Živanovića (21) iz Lozovika kod Jagodine

APELACIONI sud u Kragujevcu osudio je na četiri godine zatvora Živadina Živanovića (21) iz Lozovika kod Jagodine, okrivljenog da je novembra 2014. godine silovao Desanku Ilić (76) iz istog sela. Viši sud u Jagodini mu je 11. januara izrekao zatvorsku kaznu od tri godine, a Apelacioni sud je usvojio žalbu Višeg tužilaštva iz Jagodine i preinačio presudu.

Porodica oštećene, nad kojom se Živanović, ušavši u njenu kuću na prevaru, iživljavao dva sata, i njen branilac, smatraju da je nova kazna bolja, ali da je i ona blaga. Posle nemilog događaja Desanka je na lečenju bila do prošle nedelje. I dan-danas se plaši da boravi u svojoj kući, pa živi kod ćerke.

- Kao da ju je napala zver, a ne čovek - kaže za "Novosti" advokat Milovan Stojanović, punomoćnik oštećene Desanke. - Ujedao ju je i tukao, štipao po butinama, udarao rukama po glavi i stavljao joj ćebe na lice. Dva sata se iživljavao na sve moguće načine.

On dodaje da je i ova kazna mala, ali pošto je povećana, smatra da je u nekom delu pravda ipak zadovoljena.


NIJE POKAZAO KAJANjE

OSLOBAĐAJUĆA presuda, koju je tražio branilac, bila je suprotna svim dokazima, smatra advokat oštećene Milovan Stojanović.

- Okrivljeni nijednog trenutka nije pokazao da se kaje, već je tvrdio da ga je Desanka lažno prijavila - ocenjuje Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mila

06.06.2016. 23:16

@mila - zatvorenici imaju bolji osećaj za pravdu od ovih sudija...takve samo čekaju da im dođu...

Deda Gedza

06.06.2016. 22:50

E,eeej Zivadine,Zivadine!!! Ti ,sa tvojih 21 godinu,da nsrnes na staricu od 76 godina i da se 2 sata izivljavas nad njom !!! Jesli ti bre covek ili "zver"!!! Pa ni zivotinje to ne rade,kako mozes ziveti sa tom sramotom??? A kazna, od 4 godine-svaka cast Srpskom sudstvu i zakonima!!!! Pa se narod pita,sta se to desava i zasto - blage,skoro nikakve kazne za sve vrste kriminala !!!!

Pavlović Dušan

06.06.2016. 22:54

Nije sramota. Nezavisno sudstvo ne znači da sudija može da sudi kako god hoće. Pa ovo je školski primer da je sudija potplaćen. Gde su nadležni organi?

zoran

07.06.2016. 13:00

Ne mogu da verujem shta citam. Za ovu zver samo 4 godine ???!!!!Ima li neko normalan da je ostao u zemlji Srbiji..???

Boki

07.06.2016. 20:06

Bravo za apelacioni sud.Stam vas bilo,imate li obraza ili neko treba da vam siluje majku,da se dozovete pameti?

Šumadinac

09.06.2016. 18:14

Kad je Živko tačno poludeo niko ne zna .Al čim je izujedao i izgrizao babu -tu samo lobotomija pomaže .Ee Živko idi u kuršum ,momak 20 leta i tako zlo činiš