Pirot: Pijanom vozaču 4,5 godina zatvora

V. Ć.

23. 03. 2016. u 12:36

Novak Pejčić (59), iz Novog Sada, vozač kombija koji je izazvao sudar u Sićevačkoj klisuri 2011. godine, kada je poginuo njegov saputnik Danijel Bložić, osuđen je u pirotskom Višem sudu na 4,5 godina zatvora

Пирот: Пијаном возачу 4,5 година затвора

Ilustracija

U pirotskom Višem sudu, izrečena je presuda za saobraćajku sa smrtnim ishodom koja se desila pre pet godina. Pomenutom presudom sa četiri i po godine zatvora kažnjen je Novak Pejčić (59), iz Novog Sada, vozač kombija, koji je izazvao sudar u Sićevačkoj klisuri, kod tunela broj 13, u kome je 26.2.2011. poginuo njegov saputnik Danijel Bložić.

Tada su teške telesne povrede sa trajnim posledicama, zadobile još tri osobe, takođe saputnici osuđenog. U obrazloženju presude se navodi da je Pejčić, tog dana sa 1,6 do 1,8 promila alkohola u krvi, izgubio kontrolu nad vozilom, i izazvao sudar sa kamionom novosadskih tablica kojim je upravljao Dragan Jovišić iz Sombora. Na ovaj načić, Pejčić je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U ovdašnjem Višem tužilaštvu,koje je uložilo žalbu na pomenutu presudu, trenutno se procesuiraju , tačnije vodi se istraga za tri saobraćajke sa isto toliko smrtnih ishoda, koje su se desile u poslednja dva meseca, i u sva tri slučaja vozači su bili pijani!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Posmatrač sa strane

23.03.2016. 13:08

Ko kaže da naše sudstvo ne valja? Za "pametne" ubice je super. Zato niko ne treba da poteže bombu, poištolj ili kaljašnikov -ako hoće nekoga da smakne. Jer bi za ubistvo tim oružjm dobio možda i doživotnu robiju. Dovoljno je da se dobro napije (može da dobro potegne i dok ne dođe policija na uviđaj) pa da svojim autom usmrti žrtvu. Bar u Pirotu će dobiti samo 4,5 odine zatvora. A onda -dobro vladanje i već posle 2 godine može da hara na slobodi! I onda se čudimo što nas EU proziva zbog sudstva

Pedja P

23.03.2016. 22:47

Sudstvu treba 5 godina da donese presudu gde je čovek kriv 100% i jos sada dodatno trose vreme da uporedjuju sa drugim slucajevima. Jadna smo mi zemlja.