Istina o ubistvu dečaka u Peći?

V. Mitrić

03. 05. 2015. u 15:20

Истина о убиству дечака у Пећи?

Duško Tomić i Radomir Marković

U Beogradu 5. maja suđenje advokatu Dušanu Tomiću po tužbi Radomira Markovića. Tomić: To će biti sjajna prilika da se otkrije istina o stradanju srpskih dečaka u kafiću „Panda”, koja se dugo skriva od javnosti

Raduje me što me je tužio Rade Marković, bivši šef DB Srbije, zbog toga što sam ga, tobože, uvredio u medijima, govoreći o krvavom događaju u kafiću “Panda” u Peći, krajem 1998. godine, u kome je smrtno stradalo šest srpskih dečaka - rekao je za “Novosti” sarajevski advokat, Srbin iz Međaša kod Bijeljine, Duško Tomić.

Pred suđenje koje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu počinje 5. maja, Tomić veli da će to biti “sjajna prilika da se otkrija istina o stradanju srpskih dečaka, koja se dugo skriva od javnosti. Zasad je, prema njegovim rečima, jedina svetla tačka na tragediju u Peći najava premijera Vučića da se i te kako radi na rasvetljavanju tog zločina.

- Meni je savršeno jasno zašto ta tema “žulja” Markovića, a ja sam, kao čelnik Dečje ambasade “Međaši”, došao do važnih informacija o tom događaju. U posedu sam službene beleške koja daje preciznu i jasnu sliku o zločinu, koju je napisao sjajan čovek i profesionalac Cvijetin Cviko Milinković. Ovaj policajac je ubrzo potom tragično završio život - svedoči Tomić.

On dodaje da su o okolnostima ovog događaja znali sve i bivši republički i savezni ministri policije, Vlajko Stojiljković i Zoran Sokolović. Nažalost, i oni su tragično okončali svoje živote.

Tomić ističe da će uskoro stupiti u kontakt sa porodicama nastradalih dečaka. Interesantno je, kako kaže, što se istraga u vezi s tim zločinom ne vodi ni na Kosovu.

- Uskoro ću u Peć da vidim zašto tamo istraga nije pokrenuta sa mrtve tačke - naglašava Tomić.

Prema rečima advokata, očigledno je da je, kao i u većini zločina u Bosni, sličnih ovom, reč o zajedničkom delovanju ubica koji nisu bili iz reda samo jednog naroda, već onih koji su braća po zulumu. Zna se tačno ko je imao kakvu ulogu u tom zločinu i ko ga je naredio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Nikolae Prvi

03.05.2015. 17:54

Ovo ubistvo opet će nas skupo koštati! Odjeknuće i u balkanskoj i u svetskoj javnosti i bićemo prikazani kao ljudi spremni i svoju decu da ubijamo da bismo izazvali gnev naroda protiv drugog naroda...i da ne pričam dalje...strašno kakvih zveri ima medju nama!!!!!

Ana

04.05.2015. 21:26

@Nikolae Prvi - Svaka čast za komentar!!!Mi smo svaku školu skupo platili a i dalje udaramo glavom o zid,zarad licnih interesa..Ispadose siptarski monstrumi nevini,a mi dobijamo epitet sizofrenicara..dobijamo ne od drugih,od sebe samih!

случајни пролазник

03.05.2015. 18:05

Овај лик није ни за жуту штампу а ви му дајете простор.....Све само сами покојници су му ''поуздан извор''.... Било би лепо да се о његовом лику и имену мало обавестите пер него што му дате било какав простор овде!

15 godina propagande

03.05.2015. 18:30

Slobini zbirovi pobili srpsku decu da bi izazvali reakciju domace javnosti. Jos jedan propagandni trik srpske db, na zaglupljivanju slobinih pristalica.Eto za koga ste glasali ograniceni.

ivan seljak

03.05.2015. 22:05

u svakoj organizaciji postoi osoba koja sve zna. takvu osobu treba pod hitno odstraniti iz društva-

Ostade Ziv

03.05.2015. 22:53

Da bar ne rece da si advokat. Kakvi su ti dokazi i izvori, neces se ti usreciti u advokaturi.

Reksele

03.05.2015. 23:15

Ovo je neki mutivoda! Kao on ce da ide u Pec da vidi zasto je istraga stala??!! Pa ko je on ?Koja ovlascenja ima?Od koga?!Boze,sta se sve nama servira! Kao da smo debili!?!

kolašinac

04.05.2015. 07:52

počelo je počelo ,da se odmotava.čovek mnogo zna.šta vas to žuljka,sačekajmo da se čuje na sudjenju,svašta će se tu čuti.bolje da ste pitali gde su tada bili legija i njegovi.

dusan

04.05.2015. 19:39

Znaci promenio je gazdu sad ga placa Taci.I sve on zna a Srbi idu i dalje po zatvorima, koji pokajnik.Tomicu ako nadjes jos jednog siptara i jednog muslimana advokata pokjnika kaosto si ti svaka casta(Oni se neprodaju za pare i nisu toliko svesni ).Pre nego bilo sta objaviti proverite o kakvom advokatu i coveku radi.