Počinje prijava za 100 evra, možete se javiti već danas

Novosti online

13. 05. 2020. u 08:21

Već danas možete da se prijavite za 100 evra koje je država odredila za sve punoletne građane kao pomoć

Почиње пријава за 100 евра, можете се јавити већ данас

Svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Građani mogu da se prijave putem Uprave za trezor

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će im biti isplaćen po automatizmu.

"Pozivam sve građane Srbije da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći, isplatu 100 evra", rekao je Mali za RTS.

On je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će tada preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Mali je rekao da će u petak po automatizmu početi isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčano-socijalnu pomoć, podsetivši da oni ne moraju da se prijavljuju.

Ministar je rekao da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, a da će se isplata vrštiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Za tu meru, kako je rekao, država je predvidela oko 60 milijardi dinara.

Prilikom prijave, obavezno je da ostavite: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije