PROŠLO je tek malo više od dva meseca kako je Grdelička klisura konačno savladana, a putari će je ponovo zaposeti. Otvorena je polovinom maja i već su se pojavile - pukotine. U "Koridorima Srbije" objašnjavaju da je došlo do pucanja površinskog sloja asfalta. Štetu će platiti izvođač, "Integral inženjering", ali danas i u četvrtak vozači na ovom delu moraju da se drže - preticajne trake.

Godinama se čekao auto-put kroz Grdelicu. Otvaranje je odlžila čuvena "Kosina dva" koja se prošle godine obrušila. Tada je u posao uveden "Integral inženjering" iz Banjaluke. Oni će finansirati sanaciju nastale pukotine.

- Na deonici auto-puta kroz Grdeličku klisuru, ukupne dužine 26,3 kilometra, između Caričine doline i tunela Manajle, došlo je do pojave manjih naprslina, oko četiri centimetra debljine - kažu u "Koridorima Srbije". - Nastale su na površinskom sloju asfalta i to na mestu gde je vršeno tehnološko prekidanje asfaltiranja u toku izgradnje. Radove na ovom delu deonice izvodio je "Integral inženjering". Okvirna cena sanacije je oko 450.000 dinara, koju će platiti izvođač jer je auto-put u garantnom periodu, a i reč je o uobičajenom otklanjanju uočenih nedostataka.

Putari će u sredu i sutra nazad u Grdelicu. Radiće sanaciju na dve kolovozne trake, pa će vozači biti privremeno preusmereni u preticajnu traku.

- Stručni nadzor i investitor "Koridori Srbije" nastaviće da pomno prate pojavu nedostataka u toku garantnog perioda i izdavati hitne instrukcije izvođačima za njihovo otklanjanje - dodaju u "Koridorima Srbije". - Naglašavamo da nije došlo do većih problema i da je auto-put potpuno bezbedan za saobraćaj.

RADILI GALERIJU

PUT kroz Grdelicu gradila je firma "Azvi". Kada se obrušila kosina, a investitor rešio da umesto potpornog zida pravi galeriju, uveden je novi podizvođača "Integral inženjering". Izmena plana i dodatni radovi pomerili su završetak radova za pola godine.