Neuspešan pokušaj iznajmljivanja BIP-a, bivši radnici nastavljaju proizvodnju

Novosti Online

četvrtak, 18. 07. 2019. u 15:53

Неуспешан покушај изнајмљивања БИП-а, бивши радници настављају производњу

foto P.Milošević

Makedonski biznismen, vlasnik tamošnje poznate vinarije je posle dve godine odustao od iznajmljivanja kapaciteta
Komisija Agencije za licenciranje stečajnih upravnika proglasila je iznajmljivanje Beogradske industrije piva - BIP neuspešnim.

Razlog je taj što se nijedna firma nije javila na oglas, odnosno nije uplatila depozit do 15. jula što je bio uslov za učešće.

Odbor poverilaca pivare saglasio se da stečajni upravnik nastavi proizvodnju samostalno i ovog trenutka je angažovano 127 bivših radnika, piše RTS.

PROČITAJTE JOŠ -
Raspisan oglas za iznajmljivanje BIP-a, a ovo su uslovi

Inače, makedonski biznismen, vlasnik tamošnje poznate vinarije je posle dve godine odustao od iznajmljivanja kapaciteta.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

ekspert

18.07.2019. 16:15

Da bi bili srećni da to uopšte neko i preuzme ko može da napravi posao, a ne da se izmišljaju besne gliste!

Ха! Ха! Ха!

18.07.2019. 16:34

"Македонски бизнисмен"... звучи као "албански космонаут"...

Бане

18.07.2019. 17:08

БИП је дефинистивно пукао пре 25 година, само што то никоме од заполслених није речено. Тадашњи менаџмент је добио паре од Апатинске пиваре да уништи своју одустајањем од сваког инвестиционог програма у нову опрему и технологију, контроле квалитета, убацивања нових брендова у понуду, маркентинга, итд. До тада, у Београду и ниже од Новог Сада нико никада није чуо за Јелен пиво. Резултат нам је познат.

Nemanja

18.07.2019. 17:49

Da ti na upravljanje bivsim radnicima bip_a! Ili pretvoriti u akcionarasko društva!

Objasnjenje

19.07.2019. 16:09

@Nemanja - BIP je akcionarsko drustvo od pre 16-17 godina. Tada su postala akcionarska drustva i Apatinska i pivara u Celarevu i one su ubrzo prodate stranim kompanijama a vlasnici akcija su od prodaje dobili najmanje 50.000 sadasnjih evra. Znam ljude koji su od prodaje akcija kupovali stanove deci u BG i NS. Vrednost BIP-a za do zla Boga zastarelom opremom i izgubljenim trzistem je mnogo manja od njenog duga tako da akcije ne vrede vise nego sto je kostalo stampanje sertifikata o posedovanju istih.

Poskok

18.07.2019. 19:29

Prodati, fabrika je zastarela zasto bi neko ulagao milione u nesto sto nije njegovo. Zapravo pivari nije mesto u centru Beograda vec negde na periferiji, a lokacija je idealna za Hotel i poslovnu zgradu.