Utva na Sajmu Partner potpisala više ugovora

petak, 28. 06. 2019. u 10:04

Утва на Сајму Партнер потписала више уговора
Ugovori se odnose na proizvodnju modernizovanih aviona dvoseda, tipa UTVA 75. Ovi ugovori omogućuju da nakon više od 30 godina pokrene proizvodnja letelica ovog tipa
„Utva avio industrija“ je na sajmu Partner 2019 potpisala Ugovore ukupne vrednosti 1.260.00,00 evra za proizvodnju aviona, remont i za poslove na razvoju novog aviona za potrebe kompanije „SmartLink“ iz Dubaija.

Ugovori se odnose na proizvodnju modernizovanih aviona dvoseda, tipa UTVA 75. Ovi ugovori omogućuju da nakon više od 30 godina pokrene proizvodnja letelica ovog tipa. Pored pomenutih poslova, ugovori podrazumevaju razvoj i razradu projektne dokumentacije za letelicu opšte kategorije kao i pružanje dodatnih usluga iz delatnosti kompanije „Utva avio industrija“.

Upoznajući kompaniju „SmartLink“ iz Dubaija sa našim proizvodnim programom i projektnim kapacitetima fabrike, došlo je do dogovora i konačnog potpisivanja ugovora između kompanije „Utva avio industrije“ iz Pančeva i kompanije „SmartLink“ iz Dubaija.
Vlasnik kompanije „UTVA avio industrija“, Javno Preduzeće „Jugoimport SDPR“ je do sada uložilo više od 5 miliona evra u proizvodne pogone Utve, kako bi se stvorili uslovi za proizvodnju i razvoj letelica i omogućilo podizanje kapaciteta fabrike kao i kvaliteta usluga.

Ispunjenjem ovakvih dogovora smo u mogućnosti da razvijamo firmu a samim tim i vazduhoplovnu industriju Srbije, a od velike je važnosti i to što ovi ugovori predstavljaju direktni priliv investicija u vrhunsku tehnologiju u Srbiji.

(PR)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nikola Kostić

28.06.2019. 10:18

Bravo! Lepa vest! Nadam se da ćemo moći uskoro da napravimo neki novi Orao ili Galeb. Znanje i pamet imamo, ako žele da ostanu jer beže!

srbin bre

29.06.2019. 23:21

Samo nek se radi, sa niske tačke krećemo, ali nebo je granica. Samo hrabro i pametno!