ISTOČNI KRAK KORIDORA 10 KOD PIROTA: Alternativnim putem direktno u industrijsku zonu (FOTO)

V. Ć.

25. 03. 2019. u 15:11

Samo u kompaniju "Tigar tajers" dnevno ulazi četrdesetak velikih drumskih krstarica, plus one koje idu u Slobodnu zonu na utovar ili istovar

ИСТОЧНИ КРАК КОРИДОРА 10 КОД ПИРОТА: Алтернативним путем директно у индустријску зону (ФОТО)

Foto Tanjug

NA ISTOČNOM kraku koridora 10 kod Pirota, nedaleko od tunela Sarlah, puštena je u saobraćaj deonica nekomercijalnog puta u dužini od 2,7 kilometra koja povezuje industrijsku četvrt i petlju zapad sa ulaskom u grad, kroz stari tunel.

Kako kaže Aleksandar Senić, direktor sektora za izgradnju Koridora Srbije, vrednost te deonice je oko 2 miliona evra, a dužina je 2.750 metara. Izgradnja saobraćajnice predviđena je ugovorom koji obuhvata lot Staničenje-Pirot, a najveća prednost ovog puta je što će teški kamioni koji sa koridora ulaze u Industrijski četvrt i Slobodnu zonu, znatno skratiti ulazak u zonu i neće morati da idu kroz grad.

Samo u kompaniju "Tigar tajers" dnevno ulazi četrdesetak velikih drumskih krstarica, plus one koje idu u Slobodnu zonu na utovar ili istovar. Izgradnjom te saobraćajnice, znatno je povećana i bezbednost u gradu.

Kada je reč o novim tunelskim cevima na Sarlahu, u toku su radovi na elektromašinskom opremanju desne cevi, zatim se prelazi na levu gde će radovi biti okončani do polovine aprila. Za izlazak na nekomercijalni put Pirot-Bela Palanka, od danas je ponovo aktivan stari tunel Sarlah.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije