Koridor 10: Čeka se završetak dva mosta kod Levosoja

J. Stojković

24. 09. 2018. u 20:13

Коридор 10: Чека се завршетак два моста код Левосоја
Posle puštanja u saobraćaj 6,6 kilometara na deonici Srpska kuća - Levosoje, Koridora 10, dovršavanjem dva mosta biće kompletirana deonica auto-puta

NA deonici Srpska kuća - Levosoje nedavno je u saobraćaj pušteno još 6,6 kilometara auto-puta. Očekuje se još završetak radova na dva mosta kako bi cela trasa bila kompletno puštena.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji auto-puta na ovoj deonici i poručila da će do kraja godine biti završeni kompletni istočni i južni krak Koridora 10.


PROČITAJTE JOŠ:
IZGRADNjA OBILAZNICE OKO BEOGRADA: Most će ploviti do mesta ugradnje!

- Mostovi su dugi 39 i 60 metara i nije u redu da se brukamo i da, pored celog Koridora i Grdeličke klisure u kojoj se radi 24 sata, ne možemo da završimo dva mosta od devedesetak metara. Od izvođača očekujem da se drže roka - rekla je Mihajlovićeva.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da se očekuje da radovi koji su u toku na ova dva mosta budu završeni i cela deonica bude puštena u saobraćaj za mesec dana.

Direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić rekao je da je na deonicama auto-puta kroz Grdeličku klisuru završeno 96 odsto radova i izneo nove informacije u vezi radova u Grdelici gde se brdo obrušilo.

Analize Građevinskog fakulteta pokazale su da nema pomeranja preostale mase, a radi se 24 sata na sanaciji kosine. Tu je potrebno pomeriti oko 300.000 kubika zemlje za desetak dana, kako bi mogli da budu postavljeni šipovi za galeriju koja će biti duga 150 metara - objasnio je Babić.

Deonica Srpska kuća - Levosoje na drumskom Koridoru 10 dužine je 8,06 kilometara, a radove izvodi konzorcijum "Srbijaautoput" i "MBA Ratko Mitrović".


PROČITAJTE JOŠ:
U HE "Bajina bašta" prvi remont posle 10 godina


STANOVI ZA BEZBEDNjAKE

Vranje i Niš su prva dva grada u kojima će za oko mesec dana, ukoliko se tenderska procedura sprovede na vreme, početi izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Za četiri zgrade je izdata građevinska dozvola. U Vranju će se graditi 186 stanova, a u Nišu 190.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

JA KOLKO PARAZITA IMA NA OVOJ FOTKI

24.09.2018. 20:40

DA SU UZELI U RUKE KRAMP I LOPATU, mogli bi zavrsit i pre roka. Ali dnevnice su dobre, pa malo da se prosetaju trasom, nije na odmet.

veselnik

24.09.2018. 23:08

Rok za koridor 10 je do sada produzavan skoro 40 puta, jos par puta i jos 2-3 godine nece smetati novim svecanim otvaranjima deonica i velicanju savladavanja najteze deonice u svetu!

BICE VESELO VESELNICE

25.09.2018. 16:10

@veselnik - Svaki produzetak vuce novi kredit, ma imace sta da otplacuju i srpski unuci, a mozda i praunuci.