Kole bi da kupi deo Todorićevog carstva

V. N.

13. 02. 2018. u 11:20

Коле би да купи део Тодорићевог царства
Vlasnik "MK grupe" zainteresovan za "Agrokorova" preduzeća koja se bave preradom u poljoprivredi. Plan da njegova kompanija bude regionalni investitor u agraru

SRPSKI biznismen Miodrag Kostić prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela "Agrokora". Ne precizira da li je zainteresovan za preduzeća koja u okviru ovog hrvatskog koncerna posluju u Srbiji ili u čitavom regionu, ali najavljuje da njegova "MK grupa" planira da bude veliki investitor u delu prerade u poljoprivredi.

Već duže vreme spekuliše se da je Kostić zainteresovan da pod krov svoje kompanije stavi i zrenjaninsku uljaru "Dijamant" ili beogradski "Frikom". Takve priče potkrepljuju se informacijama da je njegova kompanija jedan od najvećih pojedinačnih poverilaca "Agrokora". Tako bi lako moglo da se desi da njegova potraživanja budu pretvorena u vlasništvo. Uz to, Kostić već ima razrađenu proizvodnju uljarica, pa bi u portfoliju, svakako, dobrodošla i uljara.

Pročitajte još - Kostić kupuje "Viktoriju"?

- "Agrokor" je velika kompanija, s velikim aktivama - izjavio je Kostić, za hrvatski RTL. - Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade pooljoprivrede, bićemo veliki investitor.

Kako je najavio, i dalje će ulagati u Hrvatsku i smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

- Za vreme letnjih raspusta 800.000 Srba putuje u Grčku - istakao je Kostić. - Siguran sam da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas, kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku.

Pročitajte još - Kostić i Mišković najbogatiji u Srbiji

Nedavno je Kostić u Hrvatskoj pazario i turistički kompleks "Rezidencija Skiper" kod Umaga. Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum koji je održan u Zagrebu, srpski biznismen je istakao da bi suština ovakvih sastanaka mogla da bude:

- Ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima. Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego s bratom u Americi.


ULAGANjA

NA konstataciju da su se nekada poslovni ljudi iz Srbije žalili da je teško poslovati u Hrvatskoj, Kostić je objasnio da se mnogo promenila situacija.

- Mi smo ušli u hrvatski turizam i to je prvi korak - naglasio je Kostić za RTL. - I mi ćemo sigurno još investirati. Zato što je Hrvatska u svetu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Radojko

13.02.2018. 12:56

Ako hoce Agrokor nek da tri dinara i nek kupi,isto onako koliko je ulozio u srpske firme.Kostic je pravi patriota, zbog njega trebalo bi da mu pomognemo i da idemo u Hrvatsku na more da bi on imao jos vise.

Stari Beograđanin

13.02.2018. 14:42

Da li će ikada, baš zbog ovakvih večito nezasitih gladnica naša vlada i Skupština doneti Zakon o poreklu imovine? Kako bi to bilo lepo kada bi taj Kostić a sa njim i mnogi drugi, pred policijom, tužilaštvom i kasnije sudom morali da dokazuju gde su i koliko drpili od naroda. Nažalost od toga izgleda neće biti ništa jer su verovatnbo svi ti koji bi trebali da donesu takav zakon, na platnim spiskovima Kostića, Miškovića, Hamovića, Lazarevića i mnogih drugih.