Na Koridoru kao usred leta (FOTO)

Z. R.

10. 01. 2018. u 23:20

Blaga zima dobro je došla izvođačima radova na deonici u Grdeličkoj klisuri

На Коридору као усред лета (ФОТО)

Foto Tanjug

NEUOBIČAJENO visoke temperature za ovo doba godine omogućile su radnicima koji grade najtežu deonicu na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri da posao ne prekidaju ni tokom zime. "Koridori Srbije" su produžili građevinsku sezonu, pa se radovi na izgradnji auto-puta nisu prekidali tokom cele prošle godine. I na svim gradilištima na istočnom kraku, ka Bugarskoj, kompanije angažovane na izgradnji auto-puta i dalje izvode radove intenzitetom koji je neuobičajen za ovo doba godine.

Na deonici od Staničenja do Pirota uskoro će biti spremna za puštanje u javni saobraćaj 5,5 kilometara desnog poluprofila auto -puta, gde se ovih dana postavlja završni sloj asfalta. Završeno je i asfaltiranje poteza na obilaznici oko Dimitrovgrada, kod kosine Gradinje. Sa ovog mesta je dosad iskopano i prevezeno gotovo milion kubnih metara materijala.

- Završeni su preostali radovi na izgradnji kolovozne konstrukcije, kao i radovi na izgradnji petlje Gradina kojom je ostvarena veza auto-puta E80 sa Dimitrovgradom - navode u "Koridorima Srbije". - U toku je nasipanje nadsloja iznad tunela Sopot, izgradnja gabionskih zidova i osiguranje kosina, kao i izgradnja nasipa, transport materijala i iskopi na deonici Bancarevo - Crvena Reka.

PROČITAJTE I: Mihajlović: Na Koridorima treba raditi danju i noću

OBILASCI UBRZALI IZVOĐAČE

U "Koridorima" kažu da su terenski obilasci i stalna kontrola radova na gradilištima, uz svakodnevne izveštaje izvođača doneli pomak u realizaciji najvažnijeg infrastrukturnog projekta za našu zemlju.

- Želimo da pokažemo da u Srbiji može da se radi i noću, duže od radnog vremena, da radovi ne moraju po automatizmu da se prekidaju zimi, i da mogu da se poštuju rokovi - izjavio je v. d. direktora "Koridora" Zoran Babić. - Iako su građevinski radovi kroz obe klisure izuzetno zahtevni i složeni, pokazali smo da je moguće da radovi budu još intenzivniji i da se građevinska sezona maksimalno iskoristi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dusan

11.01.2018. 05:50

Sve je to lepo pa i ako je i kvalitetno onda je prekrasno. Samo da nebude u funkciji politike.

nišlija

11.01.2018. 12:47

Dobro je što se trude , ali mogli su letos da iskoriste mnogo lepše vreme , sada bi odmarali . Kod nas je praksa da putari vataju zjala celo leto , a onada u novembru počinju sa radom ! Tako je sa ulicama u gradu , za kridor je valjda drugačije .

неко из масе

11.01.2018. 12:58

Слушајући већ деценијама исту причу био сам убеђен да се са ауто-путем стигло до Јапана.

Geometar

12.01.2018. 08:27

Ljudi , ne budite toliko negativni i malodusni. Pa setite se, pre samo par godina, nije nam ni na pamet padalo da ce stvarno da se nekad radi autoput kroz Grdelicku klisuru. Ni kroz Vojvodinu nisu mogli 10 godina da mrdnu, a pare su odlazile. Setite se ako mozete. Ipak ide na bolje i iz naseg ugla se mozda ne cini tako, ali za 20 godina , ovu deceniju cemo pamtiti kao budjenje iz dubokog sna, i nadam se da je ovo samo ubrzavanje i da ce od sada biti jos bolje i brze! Mozda sam previse optimista