Na kovid 28 pozitivnih: Testirani svi zaposleni i korisnici privatnog doma za stare u Petrovaradinu

Lj.P.

četvrtak, 04. 06. 2020. u 16:11

Нa ковид 28 позитивних: Тестирани сви запослени и корисници приватног дома за старе у Петроварадину
Dvadeset dva korisnika i šest zaposlenih u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“, pozitivno je na virus korona

DVADESET dva korisnika i šest zaposlenih, pozitivnih na prisustvo virusa kovid 19 u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“ u Petrovaradinu izolovan je slučaj ovog oboljenja u AP Vojvodini. Veoma brzo smo od prvog otkrivenog slučaja testirali sve korisnike i zaposlene, i ova ustanova socijalne zaštite stavljena je u karantin, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da do sada nije postojala nijedna primedba na rad ovog doma.

Većina pozitivnih na testiranju je bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom lekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV-u.

- Od ovog slučaja ne treba praviti paniku jer smo za 24 časa od pojave infekcije u ovom domu sproveli epidemiološko ispitivanje i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i svih zaposlenih, a pratimo i njihove kontaktnj – rekao je Mirović.

Vojvodina je imala, kako je naglasio, veoma dobre rezultate tokom epidemiološke krize i borbe protiv virusa kovid 19, i svakodnevni nadzor nad sistemom kada je reč o ustanovama socijalne zaštite.

- Na konkretnim primerima tokom ove krize pokazali smo odgovornost i jedinstvo - istakao je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije