Nastava na daljinu do 29. maja: Osmaci na raspustu od 5, a ostali od 16. juna

Novosti Online / Lj.P.

25. 05. 2020. u 14:44

Настава на даљину до 29. маја: Осмаци на распусту од 5, а остали од 16. јуна

Foto Free images pixabay

Poslednji dan nastave na daljinu biće petak 29. maj za sve đake, saopštio je je iz pokrajinski sekretarijat za obrazovanje
POSLEDNjI dan nastave na daljinu jeste petak, 29. maj 2020. godine, za sve đake, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Osmaci se zvanično raspuštaju 5. juna, dok je završetak školske godine za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole 16. jun. Prve dve nedelje juna rezervisane su za organizaciju posebnih časova, u zavisnosti od toga da li đaci dolaze na pripreme za malu maturu ili da poprave ocene. Polaganje probnog završnog ispita je 2. juna, a male mature 17, 18. i 19. juna. Rezultati se objavljuju 23. juna.

Maturanti gimnazija raspustili su se 22. maja, učenici trećeg razreda trogodišnjeg obrazovanja i četvrtog razreda stručnih škola završavaju školsku godinu 29. maja, dok je za ostale srednjoškolce kraj nastavne godine 19. jun. Za polaganje velike mature rezervisani su 4, 5. i 6. jun, dok će 24. juna maturanti moći da se prijave za željeni fakultet.

Radi usaglašavanja Pravilnika o izmenama pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2019/2020. godinu, koji je donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš doneo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine.

Ova izmena doneta je usled vanrednog stanja ‒ koje je proglašeno na teritoriji Republike Srbije zbog pandemije izazvane virusom kovid 19 – čime je prilagođen način na koji se izvodi nastava u školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije