SPECIJALNOM zahvalnicom Ministarstvo odbrane zahvalilo se Kompaniji "Novosti" na doprinosu i podršci u borbi protiv epidemije kovida 19.

Naša kuća, osim što je tokom vanrednog stanja svakodnevno izveštavala o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije u borbi protiv zaraze, donirala je 700 knjiga iz bogate biblioteke izdanja Kompanije "Novosti".

Pacijentima u privremenim bolnicama na Beogradskom sajmu, hali "Čair" u Nišu i Hali 1 Novosadskog sajma svakodnevno smo dostavljali dnevno izdanje "Večernjih novosti". Oboleli od kovida 19 na Vaskrs su obradovani i vaskršnjim jajima, koja su za njih pripremili i ofarbali naši zaposleni.

Ceremonija uručenja priznanja kompanijama koje su Ministarstvu odbrane pomogle u borbi protiv epidemije održana je u Domu Garde u Topčideru. "Novosti" su se našle u grupi od oko 50 kompanija, privrednih društava i medijskih kuća koje su solidarno stale na branik protiv epidemijske pošasti. Na pomoći, dobroj volji i donacijama njima se u ime predsednika Republike, građana i pripadnika Vojske zahvalio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Zemlja poput Srbije ne može da se meri po broju stanovnika i kvadratnih kilometara, BDP-u ili bogatstvu, već samo po vrednosti i vrlini njenih ljudi - rekao je Vulin. - Pokazali smo se smo boljima, organizovanijima, bogatijima, solidarnijima i sigurnijima od mnogih velikih i moćnih država.

Vulin je podsetio da smo tokom epidemije svi bili svedoci da moćne zemlje i bogati narodi jedni drugima otimaju pomoć, respiratore, lekove, hranu...

- U Srbiji, zahvaljujući njenim ljudima, tako nešto nije moglo da se vidi - poručio je ministar.


"GASPROMNjEFT"

SPECIJALNO priznanje za doprinos sistemu odbrane u borbi protiv epidemije, između ostalih preduzeća, dodeljeno je kompaniji "Gaspromnjeft", a priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS.