POVODOM 21. godišnjice od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, zamenik glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Milan Babović je u ime Kompanije "Novosti" položio venac na spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku.

On je odao poštu svim mališanima, nevinim žrtvama koje su stradale tokom NATO agresije, čijih je 79 imena uklesano na spomeniku koji je podignut na inicijativu "Večernjih novosti". Akcija podizanja mramornog obeležja ubijenoj deci pokrenuta je u našoj redakciji, početkom februara 2000. godine, pre prve godišnjice bombardovanja.

Spomenik je, po ideji vajara Ostoje Balkanskog, uradio kamenorezac Živomir Jezdimirović, a oblikovala su ga braća Radović. Vajar je predložio da spomenik sećanja na decu budu stilizovana krila leptira ispod kojih je skulptura devojčice, po liku malene Milice Rakić sa lutkom u ruci. Otkrivanju spomenika, dan pre prve godišnjice agresije, prisustvovali su roditelji stradale dece, od kojih su neki prešli stotine kilometara kako bi odali počast najmlađim žrtvama.