JAGODINA – Advokati Advokatske komore Kragujevac sakupili su dva miliona dinara i uplatili Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu radi kupovine opreme neophodne za borbu protiv virusa korona. Akciju je pokrenuo zamenenik predsednika Advokatske komore Kragujevac advokat Milovan Stojanović iz Jagodine, otac advokatskog pripravnika Nemanje, koji je pre tri godine ubijen greškom. Upravni odbor je odmah podržao ovu odluku.

- Najpre smo hteli da doniramo novac za nabavku respiratora, ali kako je za isporuku potrebno nekoliko meseci, donirali smo novac, pa neka bolnica kupi šta im je potrebno. To neće biti jedina humanitarna akcija, pa bih pozvao da ostale advokatske komore u Srbiji slede naš primer – kaže advokat Stojanović.


Naš sagovornik dodaje da će predložiti i da mladi advokati ne plaćaju porez dok traje vanredno stanje i da plate polovinu članarine, jer oni trenutno imaju malo posla.


Pored toga, Advokatska komora je odlučila i da se sva suđenja odlažu tokom vanrednog stanja, izuzev hitnih slučajeva, odnosno kada se radi o pritvorima i nasilju u porodici, kao i da advokati koji su stariji od 65 godina ne mogu da rade.