Sneg čisti 1.000 putara: Svi državni putevi su prohodni!

NovostiOnline/P.Ž.

24. 03. 2020. u 11:31

Снег чисти 1.000 путара: Сви државни путеви су проходни!

Foto Depositphotos

Svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji kao i prilazi graničnim prelazima prohodni
Svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji kao i prilazi graničnim prelazima prohodni.

Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.Zabranjen je teretni saobraćaj preko Iriškog venca, Divčibara, Jošanička banja – Kopaonik.- kaže se u saopštenju JP „Putevi Srbije“ dostavljenom „Novostima“.


Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.


JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.


Na terenu je preko 1000.putara sa adekvatnom mehanizacijo za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Republike Srbije.


Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa u istočnoj Srbiji i planinskim predelima. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se tokom dana u sredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Cale

24.03.2020. 12:19

Bravo naši heroji i svi koji radite u ovim teškim okolnostima. Nek nas Bog cuva. Mi doprinosimo borbi tako sto ostajemo kod kuce. Čuvajmo jedni druge.