Svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji kao i prilazi graničnim prelazima prohodni.

Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.Zabranjen je teretni saobraćaj preko Iriškog venca, Divčibara, Jošanička banja – Kopaonik.- kaže se u saopštenju JP „Putevi Srbije“ dostavljenom „Novostima“.


Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.


JP „Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.


Na terenu je preko 1000.putara sa adekvatnom mehanizacijo za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Republike Srbije.


Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa u istočnoj Srbiji i planinskim predelima. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se tokom dana u sredu.