Srpski MiG-ovi 29 dopratili Šojgua

NovostiOnline

ponedeljak, 17. 02. 2020. u 12:11

Српски МиГ-ови 29 допратили Шојгуа

Foto Ministarstvo Odbrane

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu
Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca MiG 29 RViPVO Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja.

Ministar Šojgu u Srbiji boravi na poziv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina. Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu „Nikola Tesla“ prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.

PROČITAJTE JOŠ - Šojgu došao u Srbiju: Svečani doček ispred Palate "Srbija"

Povodom današnje posete biće upriličen svečani doček ispred Palate „Srbija“, ministri Vulin i Šojgu održaće sastanak sa dvema delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, a biće održana i svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu u Domu Garde.

Ministri odbrane Srbije i Rusije zajedno će na Novom groblju položiti vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“, nakon čega će obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.


rs.sputniknews.com


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)