VELIKA PLANA, SMEDEREVSKA PALANKA - Zbog nasilne smrti Stefana Filića (18) koji je mučki pretučen nakon noćnog izlaska, građani Velike Plane zakazali su protesno okupljanje u nedelju, 9. februara u 12,30 na mestu gde se dogodila trargedija, kod Doma zdravlja.


Organizatori pozivaju sugrađane da se odazovu i dignu glas protiv sve prisutnijeg nasilja na ulicama. Nakon protesne šetnje. U Bisokopu će biti održana tribina sa temom „Gde smo pogrešili“. Na tribini će govoriti profesori, sociolozi i pravnici.


Reagovala je i opština Smederevska Palanka.


- Kao predsednik saveta za bezbednost Opštine Smederevska Palanka, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice u Smederevskoj Palanci sazvao sam hitan sastanak Saveta za bezbednost za ponedeljak u 12 časova, najavio je predsednik opštine Nikola Vučen.


Vučen je građane obavestio da, zbog unapređenja bezbednosti dece i mladih, opština želi da deluje preventivno na sve učestalije narušavanje javnog reda i mira, posebno u noćnim satima u ugostiteljskim objektima.


- Razmotrićemo radno vreme ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine, i to petkom i subotom do ponoći, a ostalim danima do 23 časa, odnosno do 02,00 kada je reč o noćnim klubovima, najavio je prvi čovek opštine.


Pročitajte još: „Stefana (18) su TUKLI DO SMRTI, a MOLIO ih je da prestanu”: Potresna ispovest drugarice mladića koji je izdahnuo posle 30 sati provedenih u komi


Takođe, predlog će biti i da se na svim maloprodajnim objektima zabrani prodaja alkoholnih pića od 22:00 sata svim danima.