NEGOTIN – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu Policijske stanice Negotin.


Policija u Negotinu je ovim rešila višegodišnji problem neuslovnih prostorija, uselivši se u adaptirane prostorije na Trgu Đorđa Stanojevića broj 7. U adaptaciju zgrade nekadašnje Ljubljanske banke koja nikad nije useljena MUP je uložio 40, a lokalna samouprava devet miliona dinara.


Policija u Negotinu, istakao je ministar Stefanović, dobila je savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije.


Pročitajte još: MUP pokrenuo kampanju "Mi smo uvek tu" na društvenim mrežama


- Kao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije. U novom objektu građani će brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji – dodao je Stefanović.


Otvaranju nove Policijske stanice u Negotinu prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Policijske uprave u Boru, Branislav Stojanović, načelnik Policijske ispostave Negotin Kosta Stojanović, ali i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.


Na sastanku koji je, tim povodom, održan razgovaralo se o daljim koracima i planovima.


- Želimo da građani osete da mislimo na njih svakoga dana i zbog toga hoćemo da sledeća faza bude povezivanje video-nadzora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadzora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana- najavio je ministar.


POLICIJA NA JEDNOM MESTU


U novom objektu biće smešteni pripadnici saobraćajne, kriminalističke, policije opšte nadležnosti, apored šaltera za rad sa građanima i prostorije za rad sa maloletnim licima.