Prizrenska Bogoslovije: Seminar za veroučitelje

Novosti Online / D.Z.

sreda, 08. 01. 2020. u 22:41

Призренска Богословије: Семинар за вероучитеље
U prostorijama prizrenske Bogoslovije održan je akreditovani seminar za veroučitelje
Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa Eparhije Raško-Prizrenske i Kosovsko-Metohijske Teodosija i uz pomoć koordinatora verske nastave oca Isidora, u prostorijama prizrenske Bogoslovije održan je akreditovani seminar za veroučitelje ove eparhije pod nazivom „Planiranje i realizacija razredne nastave i predmetne nastave u osnovnoj školi i nastave „Pravoslavnog katihizisa“ prema inovativnim modelima“.. Seminar su realizovali profesori Učiteljskog fakulteta u Prizrenu prof. dr Živorad Milenović i prof. dr Boško Milovanović.


-Polazeći od opštih ciljeva seminara i specifičnosti nastave Pravoslavnog katihizisa, specifični ciljevi obuke veroučitelja su sticanje znanja o inovativnim vrstama nastave, o inovativnim didaktičko-metodičkim modelima,stadijumima planiranja nastave u obrnutom dizajnu, sticanje znanja o realizaciji nastave u obrnutom dizajnu prema inovativnim didaktičko-metodičkim modelima i osposobljavanje veroučitelja za planiranje i realizaciju nastave u obrnutom dizajnu prema inovativnim didaktičko-metodičkim modelima-ističe prof.dr Boško Milovanović i objašnjava da je obuka veroučitelja realizovana interaktivnim radom realizatora obuke i veroučitelja.


Pročitajte još: Veronauka neće biti obavezna


Na samoj obuci, po rečima Milovanovića, predstavljeni su neki od pozitivnih primera inovativnih pristupa u realizaciji nastave Pravoslavnog katihizisa od strane veroučitelja u Osnovnoj školi Leposavić i Osnovnoj školi Sveti Sava u Plametini.Na osnovu naučenog, veroučitelji su i sami davali primere realizacije nastave Pravoslavnog katihizisa prema inovativnim modelima. Radni deo seminara završen je molitvom Bogordice Djevo.