"PUKNI, zoro" i "Ovo je Srbija" pesme su koje su zajedno pevali prošle nedelje u Pragu češki parlamantarci i naši ljudi koji žive i rade u gradu na Vltavi. U prelepom zdanju tamošnjeg parlamenta u ulici Snevi 4 pored Vltave, održano je Drugo veče srpsko-češkog prijateljstva koje je osmislio "naš Čeh", poslanik Jaroslav Foldina i njegov savetnik za Balkan Milutin Ilić.

Iz Beograda je doputovao i Nikola Selaković, specijalni izaslanik našeg predsednika, a sa češke strane gosta su dočekali premijer Andrej Babiš i Radek Vondraček, prvi čovek parlamenta.

- Dragi prijatelji, Veče srpsko-češkog prijateljstva od sledećeg godine pravićemo i u našoj skupštini - rekao je pozdravljajući prijatelje Nikola Selaković. On je preneo najiskrenije pozdrave predsednika Vučića, dodajući da se češki privrednici i predstavnici češke politike smatraju u Beogradu za najdraže goste.


PROČITAJTE JOŠ:
Hoće li i u Srbiji penziju dobiti i oni koji je nisu zaradili

Premijer Babiš i predsednik parlamenta Vondraček uzvratili su komplimente i uz muziku i srpske specijalitete i vina počelo je druženje prijatelja.


Dobrodošlica: Radek Vondraček, predsednik Skupštine Češke

- Presrećan sam jer smo uspeli da napravimo još jedan most između dva bratska naroda. Ovde na svečanosti su gosti iz svih čeških stranaka i svih političkih orijentacija, što je zaista retkost i svedoči da češki narod i njegovi predstavnici vole i razumeju "srpske muke" - rekao nam je posle svega poslanik Jaroslav Foldina, našalivši se na kraju da za sve što je te noći bilo dobro zasluge ima on, a ako neko nađe neku manu, upućuje ga na svog savetnika Milutina Ilića.


Jaroslav Foldina

RADOST

DA BUDE veselo, baš po srpski, pobrinuo se naš KUD iz Praga "Radost", koji se posle svog igračkog nastupa potom prikazao i kao pevačko društvo. Svečanost su uveličale i Njena ekselencija ambasodor Srbije u Češkoj Vera Mavrić, a ispred BiH na svečanost je došla otpravnica poslova Rajka Baribaka.


Nikola Selaković, Andrej Babiš i Milutin Ilić