Najveća kineska medijska grupacija posetila redakciju našeg lista: Saradnja šangajskih i beogradskih Novosti

V. N.

09. 12. 2019. u 20:43

Највећа кинеска медијска групација посетила редакцију нашег листа: 
Сарадња шангајских и београдских Новости

Foto Ž. Knežević

Predstavnici dve medijske kuće složili su se da su izazovi i dileme savremenog novinarstva isti i u Kini i u Srbiji

DELEGACIJA najveće kineske medijske grupacije SUMG ("Šangaj junajtid medija grup"), koju je predvodio njen potpredsednik Đi Jin, posetila je u ponedeljak redakciju našeg lista. Šestočlana grupa urednika i menadžera predstavila je svoja izdanja, a posebno "Šinmin", šangajske "Večernje novosti". Kolege iz Kine primio je glavni i odgovorni urednik "Novosti" Milorad Vučelić sa svojim saradnicima.

Iako udaljeni hiljadama kilometara, predstavnici dve medijske kuće složili su se da su izazovi i dileme savremenog novinarstva isti i u Kini i u Srbiji, posebno u pogledu očuvanja štampanih izdanja u eri ekspanzije novih medija.

Pročitajte još - Novinari iz Kine snimaju emisiju o srpskoj poljoprivredi

- Veoma smo zainteresovani za saradnju i da "Večernje novosti" budu naš partner u Srbiji - naglasio je Đi Jin. - Bilo bi dobro da "Večernje novosti" iz Šangaja i iz Beograda uspostave bliže kontakte, te da razmenjujemo medijske sadržaje, organizujemo zajedničke forume i razmotrimo druge vidove saradnje.

Ideja o saradnji dobila je podršku domaćina, a glavni i odgovorni urednik predstavio je gostima sva izdanja i akcije Kompanije "Novosti", koja osim "Večernjih novosti" izdaje i magazine, dodeljuje priznanja "Najplemenitiji podvig", "Pjer", "Žanka Stokić", "Meša Selimović"...

Gosti iz Šangaja predstavili su svoju grupaciju, koja ima oko 6.000 zaposlenih, od kojih 500 radi u dnevnim novinama "Šinmin" . Deo grupacije su i dva portala od kojih jedan ima 10 miliona ulaza dnevno, a i drugi gotovo isto toliko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije