Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je Savetovalište za bezbednost u Pančevu, kroz koje je od osnivanja u aprilu 2016. godine korisne informacije i savete dobilo 2.115 građana, najbolji primer rada policije u zajednici.


Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, Stefanović je danas obišao Savetovalište, koje je poznatije kao Kuća bezbednosti, gde je sa zaposlenima razgovarao o načinu i metodama njihovog rada, pitanjima koja građane najviše zanimaju, ali i o merama koje treba preduzeti kako bi njihov rad bio još efikasniji.


Ministar je ocenio da je ovo Savetovalište svojim radom i ostvarenim rezultatima za više od tri godine postojanja opravdalo svoje postojanje i proaktivnim pristupom približilo rad policije građanima.


PROČITAJTE I: PAD NA ŠANGAJSKOJ LISTI: Profa iz podruma vukao nas ka eliti


U Kući bezbednosti građani od iskusnih policijskih službenika mogu dobiti odgovore na sva pitanja iz delokruga rada Ministarstva unutrašnjih poslova, a policajci koji tu rade, na poziv građana, izlaze i na teren i pružaju savete i informacije sugrađanima, a sve u cilju podizanja njihove lične i imovinske sigurnosti, kaže se u saopštenju MUP-a.