Veliki uspeh mladih fizičara na Međunarodnoj olimpijadi u Tel Avivu

15. 07. 2019. u 17:09

Велики успех младих физичара на Међународној олимпијади у Тел Авиву
Uz podršku NIS-a dve srebrne i tri bronzane medalja za srpske srednjoškolce. Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizike učestvovalo je 360 učenika iz 78 zemalja
Svih pet srednjoškolaca iz Srbije, koji su uz podršku kompanije NIS učestvovali na 50. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, održanoj od 7-15. jula ove godine u Tel Avivu, osvojili su medalje i to dve srebrne i tri bronzane.

Srebrne medalje osvojili su Aleksa Milojević iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Dimitrije Pavlov iz Gimnazije "Vuk Karadžić" u Loznici, dok su bronzane medalje osvojili Dobrica Jovanović, Aleksandar Stanojčić i Bogdan Rajkov, svi iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Ekipu Srbije vodili su docent dr Vladan Pavlović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i profesor dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizike učestvovalo je 360 učenika iz 78 zemalja. Ekipu Srbije predstavljali su pobednici Srpske fizičke olimpijade, čije je održavanje, kao i odlazak tima na međunarodno takmičenje, sedmu godinu zaredom podržala kompanija NIS kroz svoj program „Energija znanja“. Za sedam godina saradnje sa stručnim i naučnim društvima, NIS je do sada podržao 38 srpskih i međunarodnih olimpijada znanja iz prirodnih nauka, a sa tih međunarodnih takmičenja srpski olimpijci su do sada doneli 82 medalje, od čega čak 33 medalje iz fizike.

(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ненад

15.07.2019. 17:35

е ово требају да буду вести ударне,наша деца која нижу успехе свуда по свету а не ова багра из Задруге,црна хроника.... браво децо!!!!

Zoran

16.07.2019. 14:59

@ненад - Potpuno se slažem i da ovakvih tekstova treba da je više i da se više puta ponavljaju u svim medijima jer mi je pun "kufer" raznoraznih likova Darka Lazića, Luna Đogani, Soraja, etc...etc... koji ničim nisu zalužili da se pune medijski prostori istim tekstovima o njima i po nekoliko puta koji nemaju druge vrednosti sem skandala, bezobzirnog i bahatog ponašanja i kršenja i ovozemaljski i vanzemaljskih propisa!