PRIPREME ZA MALU MATURU PRI KRAJU: Testovi spremni za štampanje

Lj. B.

četvrtak, 13. 06. 2019. u 07:15

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ ПРИ КРАЈУ: Тестови спремни за штампање

Foto I.Marinković

Direktori škola preuzeće pakete u ponedeljak 17. juna, pred sam početak male mature

TESTOVI za završni ispit su spremni i direktori škola će ih preuzeti u ponedeljak 17. juna, pred sam početak male mature, kažu u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i poručuju da su, kao i ranijih godina, preduzete sve mere zaštite kako bi se sprečilo da testovi "procure" u javnost.

U prostorije u kojima su pripremani testovi mogli su da uđu samo oni koji su radili na njima i to uz posebne kartice za ulaz. Nisu smeli da unesu ništa od ličnih stvari, niti bilo šta što može ugroziti bezbednost testova.

Rukovodilac Centra za ispite u Zavodu Dragana Stanojević kaže da se testovi čuvaju na sigurnosnim fleševima koji imaju dvostruku šifru.

PROČITAJTE JOŠ - PROBA ZAVRŠNOG ISPITA: Nušić bio lak osnovcima

- Polovinu šifre zna jedan kolega, drugu polovinu drugi i da bi pristupili materijalu obojica moraju da budu prisutna - objasnila je Stanojević.

Testovi će biti štampani u petak i subotu, a u nedelju je predviđeno da se distribuiraju školskim upravama u pratnji policije.

Završni ispit za osmake počinje u ponedeljak 17. juna, testom iz srpskog, test iz matematike je u utorak, a kombinovani test u sredu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije