ŠTA JE DONALD TRAMP GOVORIO U JESEN 1999.: Izazvali rasulo na Kosovu

V.N.

25. 03. 2019. u 21:19

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp gostovao je početkom oktobra 1999. godine u emisiji Larija Kinga na Si-En-Enu i tom prilikom govorio o NATO bombardovanju SR Jugoslavije

ШТА ЈЕ ДОНАЛД ТРАМП ГОВОРИО У ЈЕСЕН 1999.: Изазвали расуло на Косову

Foto Tanjug/Ap

AKTUELNI predsednik SAD Donald Tramp gostovao je početkom oktobra 1999. godine u emisiji Larija Kinga na Si-En-Enu i tom prilikom govorio o NATO bombardovanju SR Jugoslavije, koje je okončano nekoliko meseci pre toga, poručivši da je ono donelo rasulo, haos i teror na Kosovu.

- Ne znam da li oni to smatraju uspehom, ja ne smatram da je to uspeh - rekao je tada Tramp o bombardovanju, u intervjuu u kojem je pomenuo i da razmatra kandidaturu na predsedničkim izborima 2000. godine.

Na Kingovo pitanje da li bi on na Kosovu uradio isto što je učinio tadašnji američki predsednik Bil Klinton, Tramp je rekao sledeće:

- Pa, ja bih to uradio malo drugačije. I znam da bi to zvučalo užasno, ali pogledajte rasulo koje su izazvali na Kosovu. Mi možemo da kažemo da smo izgubili malo ljudi. Naravno kada smo imali avione koji sa 23 kilometra visine bacaju bombe. Ali, pogledajte šta smo uradili toj zemlji i tim ljudima, koliko smrti koje su se desile zbog nas. Dakle, nije bilo gubitaka kod nas i saveznika, jer smo mi bili skroz tamo gore, u avionima - kazao je Tramp.

On je dodao da "u nekom trenutku morate da pošaljete kopnene trupe, tako da ne može svako da prelazi granice" i da se "mnogi ljudi slažu sa tim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije