Nik Dučić: Ne verujem da će vojska tzv. Kosova biti proglašena 28. novembra

Tanjug

17. 11. 2018. u 12:04

Odlazeći komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu Nik Dučić rekao je Tanjugu da ne veruje da će prištinske vlasti proglasiti stvaranje Vojske Kosova 28. novembra

 Ник Дучић: Не верујем да ће војска тзв. Косова бити проглашена 28. новембра

Foto Tanjug

Odlazeći komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu Nik Dučić rekao je Tanjugu da ne veruje da će prištinske vlasti proglasiti stvaranje Vojske Kosova 28. novembra, na albanski Dan zastave.

"Verujem da ako bude objave tranzicije u vojsku Kosova, da će oni to učiniti na neki manje sumnjiv dan od Dana zastave.Verujem da će takođe biti koordinisano s Kforom, da oni to isplaniraju na odgovarajući način”, rekao je Dučić u ekskluzivnom intervjuu Tanjugu, poslednjem uoči današnje predaje dužnosti novom komandantu Roju Makaregu.

On je, odgovarajući na pitanje da li Kfor ima kapaciteta da zaustavi nasilje nad Srbima do koga bi moglo da dođe kao posledica proglašenja kosovske vojske, naveo da "ne očekuje nikakve teškoća, sukoba ili nasilje u slučaju proglašenja".

"Zadatak Kfora i kosovske policije svakako će biti da budu dobro pozicionirani, isplaniraju i koordinišu se", naveo je Dučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

MuhamedMehmedbasic

17.11.2018. 13:42

@Miki - Duznost je srpskog naroda da Nik Ducic upravnik bondstila i Admiral americke mornarice iz 1999 Karamarkovic ostanu duboku urezani u nasoj istoriji i pamcenju da nam se vise ne bi ponavljali.Kako rece Leonida kod Termopila,zapisite mu ime njegova ce sramota ziveti duze od nase slave.