Pripreme za vežbu Vek pobednika 1918-2018 (FOTO)

Tanjug

07. 11. 2018. u 14:15

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović prisustvovali su atraktivnom prikazu Specijalne brigade Kopnene vojske i Vojne policije na poligonu "Međa" kod Leskovca

Припреме за вежбу Век победника 1918-2018 (ФОТО)

Foto Tanjug

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović prisustvovali su atraktivnom prikazu Specijalne brigade Kopnene vojske i Vojne policije na poligonu "Međa" kod Leskovca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Kako se navodi, ministar Vulin i general-potpukovnik Mojsilović uverili su se u spremnost starešina i vojnika za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018" koju Vojska Srbije organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Tom prilikom, srpski vojnici demonstrirali su vojnom vrhu deo prikaza koji će u čast slavnih predaka narednih dana izvoditi na čak 10 lokacija širom zemlje.


PROČITAJTE JOŠ: Vulin: Na vežbi "Vek pobednika" biće utrošene 103 tone ubojnih sredstava

Rukovodilac vežbe, potpukovnik Dragan Kužet iz Komande Specijalne brigade, istakao je da je u okviru priprema za realizaciju ove taktičke vežbi s bojevim gađanjem danas prikazana provera pripremljenosti jedinica na temu "Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji".


"Na vojnom kompleksu 'Međa' nalaze se jedinice Specijalne brigade, Treći bataljon Vojne policije, kao i pripadnici RViPVO. Sama taktička vežba s bojevim gađanjem ima više celina, među kojima su najznačajnije specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu. Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske Vojske Srbije u realizaciji namenskih zadataka", naglasio je potpukovnik Kužet.Današnjoj smotri pred vežbu prisustvovali su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba VS Petar Cvetković, komandant Kopene vojske Milosav Simović, komandant RViPVO Duško Žarković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Ilija Todorov i komandant Sepcijalne brigade Miroslav Talijan.


Vojska Srbije će stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležiti vežbom "Vek pobednika 1918-2018" na čak deset lokacija - vojnim kompleksima "Pasuljanske livade", "Međa", "Orešac", "Borovac", zatim na privremenim poligonima "Pešter" i "Titel", kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice.


Posebno atraktivan segment biće upriličen na Vojnoj akademiji u Beogradu, gde će pripadnici bataljona Vojne policije za specijalne namene "Kobre" pokazati znanja i veštine koje krase najelitnije pripadnike srpske Vojske, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije